(foto) Noul Mercedes-AMG C 63 PHEV vine să zdrobească concurența cu puterea sa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Următoarea generație Mercedes-AMG C 63 – care va face trecerea de referință de la V8 la putere hibridă cu patru cilindri – a fost dezvăluită sub formă de prototip înainte de dezvăluirea completă a specificațiilor de producție în lunile următoare.

Automobilul a fost prezentat în acest weekend în cadrul maratonului de 24 de ore de la Nürburgring. Viitorul rival al modelelor BMW M3 şi Audi RS 5 Sportback este evident delimitat de un C-Class obişnuit printr-un kit de caroserie mai agresiv, jante AMG, frâne ventilate şi standard (ori opţional) carbo-ceramice, alături de eşapament cu patru terminaţii, printre altele.

Mai important însă este ce lup se ascunde sub toată această piele de oaie.

C63 va fi primul model AMG care va dispune de unitate de propulsie hibridă avansată (PHEV) cu motor cu patru cilindri la bază, pe benzină, în locul unui V8. Mașina va fi una dintr-o serie de viitoare noi modele AMG destinate să primească o versiune electrificată a noului motor turbo M139 de 2.0 litri.

Mercedes-AMG a confirmat că benzinarul a fost reglat pentru a produce în mod individual 470-480 CP, făcându-l confortabil cel mai puternic motor cu patru cilindri din producția de serie! Acesta va fi conectat la un motor electric montat pe puntea din spate (204 CP), astfel că puterea totală se va ridica la 670-680 de cai putere!

Important este de notat că această putere mare se va oferi în ciuda unei reduceri cu 50% a volumului motorului şi a numărului de cilindri. Cu beneficiul propulsării electrice, acesta a fost, de asemenea, conceput pentru a furniza un cuplu de până la 750 Nm!

Şi asta nu e tot! Benzinarul M 139 va adopta şi un demaror-generator de 48V, similar cu cel folosit deja de unitatea M 256 turbo de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, care alimentează CLS 53 4MATIC+ și alte modele AMG noi recente. Acest mic motor electric, montat pe cutia de viteze, va injecta suplimentar peste 22 CP şi cel puţin 250 Nm când va fi nevoie de făcut depăşiri rapide, de exemplu.

Noul sistem de propulsie hibrid EQ Boost este, de asemenea, planificat să funcționeze în combinație cu o cutie de viteze MCT Speedshift cu convertizor de cuplu şi cu nouă trepte. Sistemul de tracţiune integrală complet variabilă va permite ca în unele moduri de condus să fie imitată o tracţiune pur spate.

Desigur, noul sistem hibrid nu va face automobilul mai uşor, dar va permite coborârea centrului de greutate și obţinerea unei distribuții mai favorabile a greutății totale pe punţi, deplasând focalizarea spre partea posterioară. La urma urmei, noul motor cu patru cilindri cântărește 160.5 kg, cu 48.5 kg mai puțin decât precedentul V8.

Până când nu vom avea toate detaliile disponibile rămâne neclar un singur lucru: această configuraţie hibridă va reprezenta singura versiune, ori va exista şi în format fără motor electric pe puntea din spate?

Apropo, în cadrul ediţiei aniversare a ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring, a 50-a, echipa Mercedes-AMG a ocupat locurile doi şi trei în clasamentul general.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/