Duşmanii au plecat, prietenii au venit. Record istoric de dealeri auto chinezi în Rusia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Numărul total de dealeri oficiali ai mărcilor auto chineze, fără a lua în considerare partenerii de service, a ajuns în Federaţia Rusă la 1.000!

Agenţia AUTOSTAT a monitorizat situaţia pe piaţă şi a constatat că doar în ultimele 45 de zile numărul total a crescut cu 170 de reprezentanțe! Astfel spus, la ora actuală, mărcile chineze domină piaţa de maşini noi din Rusia.

FOTO: cena-auto.ru

Experții agenției au observat că o astfel de creștere bruscă a dealerilor a fost în mare parte asigurată de noul brand OMODA, creat de cei de la Chery. Într-o perioadă destul de scurtă de timp, și-a format propria rețea de dealeri, care numără deja 96 de centre auto oficiale.

De asemenea, de la zero, a fost creată o rețea de dealeri ai mărcii de electromobile SKYWELL – 17 reprezentanțe auto. Şi-au mai completat rândurile cei de la EXEED (la fel un sub brand premium al Chery) – cu 17 dealeri (în total 98), dar şi însăşi cei de la Chery (+16, pentru un total de 181).

Conform cifrelor, anume Chery are în Rusia cea mai mare rețea de dealeri dintre toți producătorii auto chinezi. Mai mult decât atât, din cauza exodului masiv de mărci occidentale, în clasamentul general al popularității Chery este depăşită doar de LADA, KIA şi Hyundai.

În ceea ce privește alte mărci chineze, Geely are acum 127 de dealeri, HAVAL – 120, Changan – 104, FAW – 102. Restul au reţele formate din sub 100 de showroomuri, însă toţi aceştia din urmă, în ultimele 45 de zile, şi-au completat structura cu 2-6 dealeri.

Creșterea interesului lanțurilor de dealeri pentru mărcile chineze a fost provocată de criza de pe piața auto locală, care s-a intensificat după înăsprirea sancțiunilor internaționale impuse Rusiei din cauza agresiunii sale în Ucraina. Zeci de mărci auto europene, japoneze, coreene și americane şi-au suspendat activitatea, iar unele au plecat deja definitiv.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/