(video) BRABUS intră pe teritoriul blindatelor prin noul brand INVICTO! Primul produs e G-Class

Cu INVICTO, producătorul de mașini localizat în oraşul german Bottrop și contractorul general Brabus Automotive, urma să prezinte în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva care a fost anulat, o versiune blindată a noului Mercedes-Benz G-Class de nouă generaţie, stabilind astfel repere în același timp.

Așa-numitul INVICTO Shelter Cell respectă standardele de blindaj din fabrică OEM. Printre altele sunt folosite plăci de oțel blindat format la cald și ca o inovație absolută piese de protecție imprimate 3D! Nivelul de protecţie balistic care rezultă este VR6, dar cu toate acestea este extins printr-o protecție laterală la explozie la nivelul celei de care beneficiază limuzinele de lux. Și în sfârșit, INVICTO VR6 Plus ERV este certificat ca un autovehicul complet. Abrevierea “ERV” vine de la “Explosion Resistant Vehicle” și atestă protecția împotriva exploziei.

În baza scopurilor sau nevoilor personale, clientul va putea selecta maşina în unul din trei aşa-zise linii de echipare: PURE, LUXURY şi MISION.

  • PURE este subestimarea INVICTO, doar o protecție pură. Cu INVICTO Shelter Cell și toate componentele sale de pază, oferă protecție maximă la nivelul VR6 Plus ERV. În același timp, cu toate acestea, exteriorul și interiorul rămân cât mai aproape de modelul de serie. Prin urmare, INVICTO PURE este “sub acoperire” în sens dublu.
  • Siguranță la cel mai înalt nivel de confort și individualizare – asta reprezintă INVICTO LUXURY: maşini realizate la comandă și cu interioare tapiţate manual cu piele fină (în una din 3.500 de nuanţe) sau Alcantara, cu inserţii din lemn scump sau fibră de carbon, precum și cu o serie de componente exterioare sau upgrade-uri de performanţă din programul BRABUS accessory. INVICTO LUXURY, aproape invizibil, combină securitate maximă la nivelul VR6 Plus ERV cu un interior elegant și luxos.
  • INVICTO MISSION este o maşină realizată pentru misiuni și multe altele. Grupurile țintă speciale au cerinţe speciale pentru un vehicul blindat. În acest sens, Brabus Automotive respectă acest lucru în în orice mod și îndeplinește cerințele excepționale în scopuri provocatoare. Cu dotări exterioare şi interioare sofisticate, precum ar fi scaune cu veste de protecţie integrate şi compatibile, cu spumă variabilă la geometria corpurilor pasagerilor, panouri pentru uşi și spătare ale scaunelor cu sistem MOLLE, sistem de railings-uri pentru acoperiș, o oglindă retrovizoare digitală, sistem Acetech cu două panouri de control tactile, un sistem intercom și nişte roţi cu jante de 20 de inci şi anvelope off-road cu profil dur, INVICTO MISSION este special făcută pentru forțe speciale. Desigur, o astfel de maşină nu oferă doar o protecție fiabilă la nivelul VR6 Plus ERV, dar îndeplinește și cele mai mari cerințe privind utilizarea adecvată de zi cu zi, confort, dinamică de conducere, siguranță activă și pasivă, precum și calitatea producției. Prin urmare, INVICTO MISSION oferă protecţia perfectă în cazul unor urmăriri, iar ca vehicul de escortă cu interior compatibil militar și caracteristici exterioare speciale, oferă în plus un stil de viață.

Pentru o configurație individuală INVICTO, clienții pot selecta pentru cele trei linii diferite diverse opțiuni din programul de accesorii, de exemplu un sistem de iluminare şi semnalizare sonoră, sistem auxiliar de faruri ce pot fi montate pe acoperiş, un sistem de stingere a incendiilor, un pachet IR care include un dispozitiv de vedere nocturnă, un sistem de menţinere curată a aerului cu filtru ABC sau o trapă de evacuare.

Cele mai înalte standarde tehnice au fost, de asemenea, esențiale pentru Brabus Automotive când a venit vorba despre dezvoltarea noului vehicul blindat bazat pe Mercedes-Benz Clasa G. Chiar de la bun început, conceptul balistic general a fost proiectat pentru un efect de protecție maxim corespunzător nivelului de blindare care poate fi oferit la nivel OEM de uzină. Spre deosebire de alte vehicule cu blindaj retroactiv, componentele sistemului de protecție nu au fost sudate individual în structura maşinii: mai degrabă, inginerii de la Brabus Automotive au dezvoltat un sistem independent, autoportant, o celulă structurală bolțată, așa-numita INVICTO Shelter Cell. Este introdus în carcasa corpului maşinii într-un format dezasamblat, după care construit.

Una dintre caracteristicile structurale ale celulei este designul “zero-joints”, ceea ce înseamnă că nu există absolut nicio îngustare pentru a se putea pătrunde, ceea ce este similar cu un vehicul placat cu armuri la nivel OEM de uzină. Componentele blindajelor sunt montate pe celulă fără eventualele lacune. Cusăturile de sudură inevitabile, de exemplu, pe uși, se obțin prin suprapunerea materialului și așa-numitele labirinturi. Designul ramei parbrizului superior este de asemenea inovator.

“Pentru prima dată oriunde în lume, folosim aici elemente de protecție, care sunt produse într-un proces de fabricație aditiv într-o imprimantă 3D. Cu siguranță suntem primii care o facem”, a explicat Christian Draser, CEO al Brabus Automotive.

INVICTO Shelter Cell este validată folosind cele mai recente procedee și metode, care sunt, de asemenea, utilizate la nivel OEM. Echipa de dezvoltare a Brabus Automotive a combinat procedurile de simulare virtuale cu teste reale pe vehicule de probă. Fiecare asociere de material și conexiune prin șurub a fost testată prin împușcare din mai multe unghiuri și la viteze ale proiectilelor care sunt cu mult dincolo de viteza standard. În plus, individual ansamblurile au fost, de asemenea, supuse mai multor explozii în teste preliminare într-un așa-numit cadru de explozie.

Protecția împotriva exploziilor laterale (ERV) este realizată la nivelul unei limuzine de lux. Greutatea totală adăugată a vehiculului, datorită placării cu blindaj, este relativ redusă în jurul a 1.000 de kilograme, dar capacitatea de suport a șasiului trebuie modificată pentru a atinge nivelul ridicat a cerinţelor Brabus Automotive când vine vorba de dinamica de conducere și durata de viață. Intervenţille necesare se fac în întreaga construcție a punții față și spate a vehiculului. Suspensiile roţilor au fost înlocuite cu unele nou dezvoltate, în timp ce întărirea cadrelor în jurul grinzilor longitudinale și a cupolelor arcurilor cresc rezistența structurii vehiculului inițial.

Iar pentru a asigura un grad ridicat de dinamică de conducere, Brabus Automotive echipează șasiul maşinii cu  arcuri, stabilizatori și amortizoare, toate ranforsate. Amortizoarele șasiului activ au acum un diametru de 60 în loc de 50 mm. Iar un sistem de frânare modificat, cu discuri de frână de 402 mm și etriere cu câte șase pistoane pe roţile faţă (pe spate – discuri de 380 mm şi cu etriere cu patru pistoane) asigură o decelerare adecvată, chiar și cu sarcina suplimentară maximă. Roți cu o capacitate portantă mărită și un sistem special run-flat dezvoltat de Brabus Automotive încheie lista de modificări a şasiului.

Ce ţine de modificări sub capotă, se anunţă deocamdată un performance kit B40S-800 dacă produsul se comandă pe bază de G 63 AMG. Kitul constă din două turbocompresoare speciale pregătite de BRABUS cu un ansamblu al compresorului mai mare (ø 52 mm) și ansambluri de nucleu modificate cu rulmenți axiali ranforsaţi. Creșterea performanței este completată de modulul de control plug-and-play BRABUS 800 PowerXtra + pentru unitatea de control electronic a motorului. Puterea maşinii creşte astfel de la 585 la 800 CP, iar cuplul de la 850 la 1.000 Nm de cuplu. Accelerația 0-100 km/h o poate realiza în 8.2 secunde. Viteza maximă rămâne limitată electronic la 210 km/h.

Un preţ de start pentru un G-Class INVICTO nu a fost anunţat.

FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/