S-au ieftinit carburanţii în Republica Moldova! Cât costă acum benzina şi motorina

S-au ieftinit carburanţii în Republica Moldova! Stațiile PECO din ţară au redus marți, 8 octombrie, prețurile pe fondul scăderii costurilor de import și a cotațiilor la bursele internaționale în ultimele două săptămâni, informează MOLDPRES.

Prețul la pompă pentru cea mai solicitată benzină Premium-95 a scăzut în medie cu 50 de bani, fiind acum în jur de 18.47 lei per litru. S-a ieftinit şi motorina cu 30 de bani până la o medie de 16.32 lei per litru.

FOTO: giurgiuveanul.ro

Vezi şi: Ţările din regiune cu cei mai ieftini sau scumpi caburanţi! Pe ce loc se clasează Republica Moldova

Este a doua ieftinire a carburanților după cea din august, când prețurile au fost micșorate cu 2.64 la sută pentru benzina Premium-95 și cu 1.81 la sută pentru motorină.

În luna mai, stațiile PECO au afișat prețuri la benzină cu circa un leu mai mari decât cele precedente, iar motorina s-a scumpit în medie cu 80 de bani per litru. După scumpirile de la mijlocul lunii mai, prețul la pompă pentru cea mai solicitată benzină Premium-95 era de 19 lei şi 37 de bani, iar la motorină de 17 lei şi 45 de bani.

Petrolul de marca BRENT este cotat astăzi la 58.62 de dolari per baril, în creștere cu 0.46 la sută față de prețurile înregistrate la deschiderea burselor.

Vezi şi: Preţul petrolului, cel mai mic din 2019. În Moldova carburanții parcă s-ar importa de pe altă planetă

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/