(video) Noul Ford F-150 Lightning va putea asigura cu energie o locuinţă timp de până la 10 zile

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford anunţă că sistemul Intelligent Backup Power pe care l-a dezvoltat pentru pickup-ul electric F-150 Lightning este capabil să mențină alimentarea cu energie a unei case private de dimensiuni medii timp de trei zile și în anumite condiții – chiar până la 10 zile!

Ford crede că pentru unii cumpărători această caracteristică poate fi critică, deoarece în 2020 Statele Unite ale Americii s-au confruntat cu cel mai mare număr de pene de curent din întreaga istorie a observațiilor.

F-150 Lightning cu tehnologia Ford Intelligent Backup Power este primul pickup electric din SUA care oferă această capacitate. În viitor, noile caracteristici vor oferi modalități suplimentare de gestionare a consumului de energie și, eventual, de economisire a costurilor.

O condiție indispensabilă pentru conectarea unui astfel de pickup la rețeaua electrică a locuinței este o stație de încărcare Charge Station Pro de 80 amperi. Aceasta este inclusă în echipamentul unui F-150 Lightning cu bateria de 131 kWh și este disponibilă ca opțiune pentru alte versiuni.

Cu ajutorul unei stații de încărcare și a unui software de control se poate configura sistemul de alimentare pentru a comuta automat sursa în cazul unei pene de curent, în acest caz fiind vorba de bateria maşinii. Când alimentarea cu energie de la reţea va fi restabilită, sistemul va trece automat și la reîncărcarea electromobilului.

Bateria pickupului este capabilă să răspundă pe deplin nevoilor de energie electrică ale locuinței timp de până la 3 zile. Cu toate acestea, această perioadă poate fi mărită până la 10 zile, în caz că este raționalizat consumul de energie electrică sau se montează o staţie de încărcare în combinație cu alte soluții.

Ford a anunțat în context şi o colaborare cu Sunrun, o companie care promovează panourile solare: în viitor, ambele surse de energie (panouri solare și baterie) vor putea fi combinate într-un singur sistem integrat. O soluție cuprinzătoare va fi disponibilă în această primăvară, împreună cu începerea livrărilor de F-150 Lightning.

Ulterior, Ford promite să antreneze electronica de control în a oferi noi funcții. De exemplu, sistemul electric a locuinţei va putea folosi energia din bateria maşinii într-o perioadă în care tarifele pentru energia electrică sunt mai mari. De cealaltă parte, bateria pickup-ului va putea fi încărcată doar atunci când energia este mai ieftină.

La sfârșitul anului trecut, recepția comenzilor pentru F-150 Lightning a fost închisă temporar: compania a primit aproximativ 200.000 de cereri, ceea ce este suficient pentru aproximativ trei ani de încărcare a instalațiilor de producție. Preţul de start al modelului este de 39.974 dolari.

1 Comentariu
  1. […] (video) Noul Ford F-150 Lightning va putea asigura cu energie o locuinţă timp de până la 10 zile FordFord F-150 Lightning Pro Special Service VehicleFord F-150 Lightning Pro SSVgirofarMega Power Frunkpickup electricprimul pickup electric pentru poliţievinil 0 Share Citește și Mai multe de acelasi autor Știri […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata