Xiaomi a anunţat de când va începe să facă maşini. Se crede că va cumpăra deținătorul acţiunilor Saab

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cunoscutul producător chinez de smartphone-uri și alte gadgeturi electronice Xiaomi Corporation a decis să înceapă producţia de vehicule electrice în primul trimestru al anului 2024.

Anunţul a fost făcut de CEO-ul companiei Lei Jun după o întâlnire cu investitorii, exact după o zi de la prezentarea celor de la Foxconn. Imediat după asta acțiunile companiei au crescut cu peste 5%.

La prezentarea strategiei pentru afacerea auto, pe un ecran mare, sub un cearșaf, a fost demonstrat un oarecare prototip sub forma unui sedan sau coupe, însă top managerul nu a oferit nicio informație despre acesta. Probabil, imaginea este doar o ilustrare a aspirațiilor companiei şi nu se exclude că într-un final am putea vedea o maşină într-un alt format.

Lei Jun a vorbit și despre ce s-a făcut în ultimele șase luni de la primul anunț. Echipa Xiaomi a organizat peste două mii de întâlniri cu potențiali parteneri și furnizori, zeci de acorduri de cooperare au fost deja încheiate și s-a format propriul centru științific și tehnic, care este format la moment din 450 de persoane.

Iar la 1 septembrie a fost organizată filiala Xiaomi Automobile Co., pentru managementul căreia este responsabilă o echipă de 17 manageri de top. Printre ei nu există niciun străin (de teama furtului de secrete?), iar singura persoană cu experiență în industria auto este designerul-șef al cărui nume este deocamdată un mister.

Cât privește producția: de acest lucru se va ocupa compania-fiică Xiaomi EV Inc cu un capital autorizat de 10 miliarde de yuani, creată în luna septembrie a acestui an. Investițiile în noi afaceri în următorii 10 ani se vor ridica la 10 miliarde de dolari.

La ideea de a produce mașinile prin intermediul platformelor companiei Great Wall, anunţată anterior, s-a renunţat. În schimb, Xiaomi începe să-și construiască propria fabrică lângă Beijing, în suburbia Yizhuang. De asemenea, s-a comunicat despre investiții în tocmai patru producători de baterii pentru vehicule electrice.

Unul dintre avantajele cheie ale viitoarelor vehicule electrice ale Xiaomi este considerat de către înșiși dezvoltatorii integrarea completă în ecosistemul proprietar Mi, care include deja smartphone-uri, tablete, elemente smart home și alte gadgeturi.


În contextul celor spuse, după această prezentare, în presa auto a apărut o altă informație interesantă. Consorțiul NEVS (National Electric Vehicle Suedia), parte a grupului chinez Evergrande şi care deține activele/acţiunile Saab, poate fi scos la vânzare.

Potrivit Automotive News, acest lucru se datorează datoriilor grave ale companiei. Valoarea NEVS poate fi estimată la un miliard de dolari, iar Xiaomi este numit unul dintre posibilii cumpărători!

Vânzarea uneia dintre divizii ar putea fi o soluţie pentru Evergrande în vederea reducerii poverii datoriilor. După cum relatează Reuters, luna trecută o instanță a înghețat o parte din activele grupului chinez în valoare de 20 de milioane de dolari, iar pierderile Evergrande pentru prima jumătate a anului 2021 s-au ridicat la 740 de milioane de dolari, dublu faţă de anul trecut.

Holdingul chinez a devenit proprietarul consorțiului NEVS în 2019. Cu doi ani în urmă, consorțiul a promis că va stabili în China producția unei versiuni electrice a sedanului Saab 9-3 sub marca proprie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Nu prea viabil a fost şi propriul său startup pentru producția de vehicule electrice numit Hengchi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/