(video) Care crossovere compacte au cele mai bune faruri? IIHS a testat 21 de maşini

Institutul de asigurare a siguranţei rutiere din SUA (IIHS) a publicat rezultatele unui test cu farurile a 21 de crossovere compacte. În total au fost verificate 47 de variante ale corpurilor de iluminat, care pot fi oferite de constructorii auto în dependenţă de nivelul de echipare.

Cele mai bune rezultate au ajuns într-un clasament final.

Testele au avut loc noaptea. Specialiştii IIHS au măsurat cu ajutorul unor senzori speciali cantitatea de lumină care este proiectată de faruri, pe drumuri drepte şi în patru tipuri de viraje (viraj spre dreapta şi spre stânga, întoarcere bruscă şi lentă).

Rezultate finale au fost evaluate pe o scară de patru puncte: bine, satisfăcător, slab, rău. Niciunul dintre automobilele testate nu a primit cel mai mare calificativ, iar aproximativ jumătate din maşini s-au ales cu cea mai proastă notă.

Cele mai rele blocuri optice, potrivit IIHS, sunt instalate pe Honda HR-V. Modelul nu are niciun tip de faruri opţionale.

În acelaşi timp, unele dintre cele mai bune sunt considerate farurile cu LED-uri de pe Mazda CX-3.

Rezultatele testelor:

SatisfăcătorSlabRău
Ford Escape 2017BMW X1Audi Q3
Honda CR-VMazda CX-5Buick Encore
Hyundai TucsonMitsubishi OutlanderChevrolet Trax
Mazda CX-3Toyota RAV4Fiat 500X
VW TiguanHonda HR-V
Jeep Patriot
Jeep Renegade
Jeep Wrangler
Kia Sportage 2017
Mitsubishi Outlander Sport
Nissan Rogue
Subaru Forester

Amintim că primul test de acest gen a fost realizat de IIHS în luna martie. Acolo au participat 31 de maşini şi 82 de variante de faruri. Cea mai bună optică era considerată cea instalată pe Toyota Prius v, iar cea mai proastă – farurile cu halogen oferite pe BMW Seria 3.

Vezi mai multe: (video) Americanii au supus testelor blocurile optice a 31 de automobile. Iată care sunt cele mai bune

În viitorul apropiat, automobilele vor trebui să aibă o notă “bună” sau “satisfăcătoare” la acest capitol, pentru a se alege cu titlul Top Safety Pick +, oferit de IIHS maşinilor care arată cele mai bune rezultate la crash-teste.

Cmentariile sunt închise