(video) SUA: S-a vândut la licitație un sicriu pe roți care poate circula pe drumurile publice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un sicriu autopropulsat și-a găsit un nou proprietar în urma unei licitații organizate pe platforma Bring a Trailer. S-au achitat pentru el 28.750 de dolari!

Neobișnuitul mijloc de transport are acces liber pe drumurile publice, cel puțin cele americane!

Autovehiculul a fost construit în Long Island (statul New York) în perioada anilor 2008-2010. Sicriul care servește drept caroserie este o ”butaforie” fabricată din fibră de sticlă. Șasiul de la baza cadrului a fost realizat manual din oțel. Scaunul șoferului se află în partea posterioară a sicriului, iar diferențialul stă chiar sub genunchii săi.

Sub ”capotă”, montat central, este un V8 Chevrolet Small Block cu carburator. Acesta e cuplat la o cutie de viteze automată. Rezervorul de combustibil este plat montat în partea frontală, parțial camuflat de o nuanță bronz pentru a nu ieși în evidență.

Partea frontală a mașinii este, de asemenea, prevăzută cu o “piatră funerară”. Mai ies în evidență niște faruri și felinare stilizate pentru a avea un aspect medieval. Într-un mod evident, după cum un sicriu este pentru o persoană, scaun în cabină este doar pentru un om.

Cel mai uimitor lucru este că acest autovehicul are dreptul de a circula pe drumurile obișnuite. Este înregistrat în New York ca fiind un Ford din 1928 și are număr de înmatriculare. Împreună cu mașina, noul proprietar a primit o colecție de 50 de premii diferite primite de mașină la diverse concursuri și expoziții.

Cmentariile sunt închise