(video) Premieră în China: Noul Lynk & Co 09

În China, în cadrul unui eveniment dedicat, marca Lynk & Co şi-a prezentat noul model flagship – SUV-ul 09. Acesta nu doar că se aseamănă cu un Volvo XC90 în unele linii ale caroseriei, ci şi este primul său produs făcut pe baza platformei SPA!

Caracteristici cheie:

 • Măsurând 5.042 x 1.977 x 1.780 mm în lungime, lăţime şi înălţime, noul 09 a devenit cea mai mare maşină construită pe arhitectura SPA. Ampatamentul însă este acelaşi ca al unui XC90 de generaţie actuală – 2.984 mm – deşi în lungime, lăţime şi înălţime este depăşit de chinez (+89, 19 şi 4 mm).
 • Pentru noutate a fost concepută o grilă de radiator masivă cu lame verticale, prize de aer pe lângă aripile frontale, mânere retractabile pentru portiere (în premieră), jante de până la 21 de inci şi alte elemente unice.
 • Originale sunt în mod evident farurile şi stopurile, realizate în stil familiar şi cu o grafică interesantă. Farurile pot integra tehnologie Matrix LED.
 • Designul interior îl puteţi aprecia din fotografiile ataşate. Bordul poate conţine un tablou de bord de 12.3 inci (alături de un head-up display cu o suprafaţă de proiecţie de 12.8 inci) şi un monitor central de până la 12.0 inci. Alţi 6.0 inci măsoară ecranul dedicat controlului climatizării, câte 1.4 inci cele mici din comenzile rotative şi mai există un alt panou tactil pentru controlul climatizării în spate. S-au folosit pe larg şi comenzi tactile în loc de butoane fizice, de exemplu pe volan.
 • Scaunele frontale sunt cu tetiere integrate, echipate cu încălzire, ventilație și reglaje electrice în 12 direcții. Formatul de locuri pentru pasageri poate fi 2+2+2 sau 2+3+2, în ultimul caz fiind o banchetă pe al doilea rând în locul a două scaune individuale reglabile electric.
 • Sub capotă va exista, cel puţin pe piaţa din China, doar cu motorizări hibride care au la bază un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, marca Volvo (T5 Drive-E)!
 • Unitatea de bază va avea să ofere 252 CP generaţi de propulsorul menţionat anterior, care va fi asistat de un demaror-generator de 48V, fiind cuplat la o cutie de viteze automată în opt trepte. Sistemul de tracţiune integrală va utiliza un ambreiaj de la BorgWarner pentru a conecta puntea din spate.
 • Pentru a doua versiune hibridă, motorul pe benzină va fi asistat de un motor electric dedicat pe puntea spate. A treia versiune va fi de fapt plug-in hybrid, ceea ce înseamnă că va exista şi o baterie reîncărcabilă pentru o capacitate de rulare doar pe bază de energie electrică.
 • Caracteristicile exacte ale motorizărilor nu au fost încă anunțate, dar, potrivit AutoHome, cel mai puternic şi scump Lynk & Co 09 va putea dezvolta 431 CP!
 • Modelul va mai include un set de asistenți de conducere prin care va corespunde unui iniţial nivel 2 şi ulterior nivel 3 de condus autonom pe autostrăzi. Printre aceştia se numără cruise control adaptiv, sistem de menţinere în bandă şi de schimbare automată a benzii, asistenţă la frânare de urgenţă, asistenţă pentru evitarea unui obstacol prin preluare controlului direcţiei, etc.
 • Printre alte dotări, echipamente şi opţiuni disponibile se numără: iluminare ambientală, sistem audio BOSE cu 14 difuzoare, parfumare şi ionizare a aerului, tapiţerie Nappa pentru scaune, navigaţie prin cloud, climatizare automată pe mai multe zone, suspensie pneumatică, volan încălzit, etc.

Vânzările noului model Lynk & Co 09 vor începe în China din al patrulea trimestru al lui 2021. Preţurile oficiale nu au fost publicate pentru moment, însă presa chineză speculează că vor începe de la 250.000 de yuani (32.600 de euro).

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise