(video) Noul Hyundai Veloster N a primit o cutie de viteze N DCT şi noi scaune sport

După doi ani de la debutul noului Hyundai Veloster N şi de la promisiunea că va exista ca alternativă şi cu o cutie de viteze non-manuală, iată că s-a întâmplat. Hot-hatch-ul a primit un N DCT – o cutie robotizată cu opt trepte şi două ambreiaje umede – care i-a adus maşinii şi alte beneficii în afară de eliminarea unei pedale.

Sub capota lui Veloster N cu noua cutie de viteze stă ca şi înainte un benzinar turbo T-GDi de 2.0 litri şi cu patru cilindri, dar care standard vine în versiune cu 275 CP. Pe maşina cu o cutie mecanică poate exista în versiune cu 250 sau 275 CP.

Împreună cu noua cutie de viteze a apărut evident şi un sistem Launch Control electronic, padele în spatele volanului pentru comutarea treptelor în mod manual, dar şi un regim special de funcţionare a transmisiei – N Track Sense Shift – care poate fi activat atât manual, cât şi automat, dacă “creierul” maşinii înţelege că este condusă pe circuit şi recunoaşte maniera mai agilă a şoferului.

Încă o deosebire a maşinii cu N DCT faţă de una cu o cutie manuală este un ecartament faţă crescut cu 18 mm (până la 1.573 mm).

În același timp, Veloster N cu N DCT are un mod overboost numit NGS (N Grin Shift). Odată activat, prin apăsarea unui buton pe volan, timp de 20 de secunde cuplul maxim generat de motor creşte de la 353 la 378 Nm. Drept urmare, maşina poate face 0-100 km/h în 5.6 secunde, cu jumătate de secundă mai repede decât cea cu motor cu aceiaşi 275 CP şi cutie manuală în tandem.

În plus, N Power Shift (NPS) se activează atunci când mașina accelerează cu mai mult de 90 la sută din putere, atenuând astfel orice reducere a cuplului prin utilizarea upshift-urilor pentru a furniza putere maximă roților. Acest lucru oferă șoferului un sentiment receptiv de accelerație dinamică atunci când se deplasează.

Toate aceste caracteristici pot fi configurate în sistemul de infotainment îmbunătățit al lui Veloster N, folosind cel mai recent sistem de operare afișat pe un ecran de 8 inci de înaltă definiție. Sistemul de infotainment este asociat cu un sistem de sunet premium JBL.

Împreună cu alte caracteristici actualizate, cum ar fi Rev Matching, Launch Control și Overboost, Veloster N este optimizat pentru a simți automat stilul de conducere al şoferului, precum și condițiile de drum pentru a optimiza punctele de schimbare. De exemplu, în cazul în care mașina merge în pantă, va folosi frâna de motor pentru a reduce riscul de supraîncălzire a frânelor cu disc. În cazul în care conducătorul auto o va duce pe circuit, mașina va folosi întregul spectru de rotații a motorului disponibile pentru a maximiza performanța.

În plus față de noua transmisie, Veloster N cu N DCT a primit o altă opțiune. Este vorba despre nişte scaune frontale cu tetiere integrate N Light Sports Bucket Seats. Scaunele sunt tapiţate într-o combinaţie de piele şi un material similar Alcantarei. Scaunele sunt mai subțiri și cântăresc cu aproximativ 2 kg mai puțin decât cele standard. După cum sugerează și denumirea, au un logo N iluminat pe partea superioară a spătarului, care funcționează împreună cu alte lumini interioare pentru a crea o ambianță unică.

Hyundai Veloster N va începe să fie comercializat întâi în Coreea de Sud, după care va ajunge şi pe alte pieţe. Preţul de start în patrie îi este de circa 27.500 de dolari.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-fanii-hyundai-cer-ca-o-gluma-de-1-aprilie-sa-se-transforme-in-realitate/

(video) Ce spuneţi despre un microbuz Hyundai cu 408 CP?! Iată ce poate face iMax N “Drift Bus”

(video) Ce sunete produce o maşină electrică pentru competiţii? Exemplul noului Hyundai Veloster N ETCR

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/