(video) Ce sunete produce o maşină electrică pentru competiţii? Exemplul noului Hyundai Veloster N ETCR

Hyundai Motorsport a finalizat deja prima sa sesiune de teste cu noul Veloster N ETCR, recent prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, acesta fiind primul proiect al companiei cu un vehicul electric pentru competiții.

Sesiunea de testare s-a desfășurat pe parcursul a două zile la Hungaroring, lângă Budapesta. Obiectivul echipei a fost de a acumula informații despre echilibrul șasiului pe circuitul tehnic și de a valorifica puterea de la motorul electric amplasat central, pentru a spori performanța și eficienţa.

Folosind experienţa din Touring Car Racing, în particular cea înregistrată cu maşinile de curse i30 N TCR și Veloster N TCR, scopul este de a produce un pachet puternic şi în toate similar pentru categoria ETCR care va începe din 2020.

Dezvăluit la începutul acestei luni la Salonul Auto de la Frankfurt, Veloster N ETCR este primul vehicul electric pentru competiții, construit de Hyundai Motorsport. Lansarea Veloster N ETCR deschide o nouă eră pentru Hyundai Motorsport, în care competițiile pentru vehiculele electrice vor reprezenta un punct important de interes pentru companie.

Tracțiunea spate și motorul amplasat central reprezintă două premiere pentru un proiect dezvoltat de către echipa din Alzenau, Germania. În plus, bateriile montate în podea, șasiul și suspensia spate cu dublu cadru sunt diferite față de orice proiect anterior al Hyundai Motorsport, sporind importanţa fiecărei sesiuni de testare.

“Hyundai Veloster N ETCR este primul vehicul electric pentru curse, cu tracțiune spate și motor amplasat central. Am demonstrat cu i30 N TCR și Veloster N TCR că putem dezvolta un autovehicul puternic pentru TCR, dar acum avem multe de învățat despre acest nou model. Următoarele luni vor fi foarte importante, avem două provocări: trebuie să dezvoltăm șasiul, dar și să învățăm să utilizăm eficient puterea din baterii și motoare”, a declarat cu această ocazie directorul echipei Hyundai Motorsport, Andrea Adamo.

Cursa din Ungaria reprezintă începutul unui plan extins de testare. Fiecare sistem va fi examinat pe parcursul programului de dezvoltare, pentru a asigura un debut spectaculos în cadrul campionatului ETCR, care va avea loc în anul 2020.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW M2 pe Hungaroring

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/