La pensie, în închisoare! Un bărbat a fost condamnat pentru că a călcat un vameş cu autocamionul

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti (art.151 alin.(2), lit.c) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 600.000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, a sumei de 95.611 lei – cu titlu de prejudiciu material, alături de alţi 6.000 lei – cu titlu de cheltuieli judiciare.

Însăşi inculpatul a pledat nevinovat.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 23 iulie 2021, aproximativ ora 15:10, conducând un autocamion, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Terminalului Vamal din mun. Chișinău, a fost somat de către un angajat al terminalului să prezinte tichetul care i-ar permite acest fapt.

Ignorând cerințele enunțate, inculpatul a accelerat și a părăsit teritoriul terminalului. A oprit ulterior autocamionul, a ieșit din acesta și a  avut un schimb de replici cu angajatul nominalizat, după care a urcat din nou la volan, iar victima s-a poziționat în fața acestuia, îngrădindu-i calea, în așa mod ca să fie văzut de șofer.

În detrimentul acestui fapt, inculpatul a accelerat și l-a tamponat pe angajatul enunțat, doborându-l la pământ, după care l-a traversat cu roata autocamionului, cauzându-i victimei, conform raportului de  expertiză judiciară fracturi ale coastei și alte fracturi, ceea ce se consideră o vătămare corporală gravă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Pentru comparaţie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata