La pensie, în închisoare! Un bărbat a fost condamnat pentru că a călcat un vameş cu autocamionul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti (art.151 alin.(2), lit.c) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 600.000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, a sumei de 95.611 lei – cu titlu de prejudiciu material, alături de alţi 6.000 lei – cu titlu de cheltuieli judiciare.

Însăşi inculpatul a pledat nevinovat.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 23 iulie 2021, aproximativ ora 15:10, conducând un autocamion, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Terminalului Vamal din mun. Chișinău, a fost somat de către un angajat al terminalului să prezinte tichetul care i-ar permite acest fapt.

Ignorând cerințele enunțate, inculpatul a accelerat și a părăsit teritoriul terminalului. A oprit ulterior autocamionul, a ieșit din acesta și a  avut un schimb de replici cu angajatul nominalizat, după care a urcat din nou la volan, iar victima s-a poziționat în fața acestuia, îngrădindu-i calea, în așa mod ca să fie văzut de șofer.

În detrimentul acestui fapt, inculpatul a accelerat și l-a tamponat pe angajatul enunțat, doborându-l la pământ, după care l-a traversat cu roata autocamionului, cauzându-i victimei, conform raportului de  expertiză judiciară fracturi ale coastei și alte fracturi, ceea ce se consideră o vătămare corporală gravă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Pentru comparaţie…

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/