(foto) Şapte lucruri care vor dispărea în curând din mașini pentru că vor deveni inutile

Timpul avansează neîncetat şi împreună cu el şi progresul tehnologic. Constructorii auto muncesc toate cele 365 de zile pe an pentru a-şi moderniza produsele, dar şi pentru a crea unele noi, aruncând şi o privire în viitor, pentru ca astfel să satisfacă cerinţele şi necesitățile șoferilor moderni.

Dar, cu adăugarea de caracteristici inovatoare și gadget-uri, necesitatea de a plasa în mașini o serie de alte elemente, utilizate de mulţi ani la rând, dispare pur și simplu. Prin urmare, aceste lucruri, pe care le-am considerat aproape obligatorii de avut în maşini până mai ieri, “mâine sau poimâne” vor dispărea pentru totdeauna din interiorul autovehiculelor.

1. Scrumiera și bricheta

Desigur, nu este nevoie să vorbim despre reducerea numărului de fumători, în ciuda tendinței în creștere spre un stil de viață sănătos. Și totuși astfel de lucruri, cum ar fi o scrumieră și o brichetă, din habitaclurile de mașini pot dispărea foarte curând.

Și acest proces a început deja: bricheta a devenit din ce în ce mai mult înlocuită cu prize de 12 volți. Iar în ceea ce privește scrumierele, au început să apară sub forma unei cești cu capac care pot fi instalate în suportul pentru pahare sau prinse de deflectoarele de aer, ori în genere să lipsească din maşini.

FOTO: torque.com.sg

2. CD player

Este chiar surprinzător faptul că, în unele modele de mașini din ultimii ani, încă se pot găsi CD playere pentru a putea reda conţinut audio. La urma urmei, puțini dintre noi au pus mâna pe vreun disc în ultimii 5-7 ani.

Locul lor a fost luat de mult timp de porturile USB, conectivitatea Bluetooth și servicii online pentru a asculta muzică. Prin urmare, CD playerele sunt pe cale de a suferi aceeași soartă de neinvidiat ca şi casetofoanele acum cincisprezece ani mai devreme.

FOTO: aarp.net

3. Farurile cu halogen

În prezent, tehnologia farurilor cu halogen este încă utilizată în mod activ în producția de mașini. Cu toate acestea, tot mai multe şi mai des pot fi găsite cu corpuri de iluminat doar pe bază de LED-uri. Asta nu înseamnă că se întâmplă datorită faptului că o tehnologie este mai bună decât alta, ci mai degrabă din cauza schimbării naturale a priorităților și tendințelor în progresul tehnologic.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că farurile cu LED-uri le vor înlocui în curând pe cele obișnuite cu halogen care uşor vor deveni istorie.

4. Frâna de mână manuală

S-ar părea că maşinile nu vor fi scăpate niciodată de maneta care acţionează manual frâna de mână. Dar, după cum arată practica, chiar și ceea ce a fost considerat de nezdruncinat ieri, astăzi poate deveni inutil.

Este clar că frâna de mână în sine nu va dispărea nicăieri, dar aspectul său va suferi schimbări majore! Deja vedem în prezent cum se renunţă la unitatea mecanică cu un cablu în favoarea unei unităţi electrice, iar maneta obişnuită este înlocuită de un buton. Vedeţi în viitor o altă evoluţie a frânei de mână?

FOTO: cloudinary.com

5. Cheia

De fapt, cheia care se include în contact şi prin care poate fi pornit motorul, încet nu mai joacă rolul important pe care îl juca. În curând va avea o semnificație destul de suplimentară și va fi utilizată numai în cazuri de urgență. Iar în viața de zi cu zi se va ajunge doar la apăsarea unui buton sau în genere, mai nou, la acces wireless prin intermediul unei aplicaţii mobile.

6. Butoanele fizice pentru comenzi

În acest caz, tendința este similară cu cea care a lovit telefoanele mobile: butoanele au fost înlocuite de ecrane tactile. Același lucru le așteaptă și pe butoanele fizice din mașină. E firesc!

Chiar astăzi pot fi găsite pe piaţă modele care au panouri interioare care sunt parțial tactile și în curând această “alternativă” va fi aplicată în întregime, peste tot.

FOTO: wallpaperflare.com

7. Indicatori sau ceasuri de bord analogici

Iată un alt exemplu al tendinței “progres pentru progres”. Nu putem spune că panoul de bord cu ceasuri analogice este mult mai rău decât un monitor (clasicul rămâne clasic, în timp ce în cazul unui ecran mai pot exista unele bug-uri).

Totuşi, această dotare devine din ce în ce mai importantă şi producătorii de maşini îi acordă o atenţie mai mare, deşi sinecostul este diferit. În plus, acestea sunt mai convenabile pentru a fi operate și sunt în măsură să se adapteze în funcție de nevoile proprietarului. Prin urmare, foarte curând panourile cu indicatori analogici vor dispărea din interioarele auto.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Vara, un anotimp periculos pentru șoferi? Ce riscuri există şi ce lucruri trebuie evitate

https://autoblog.md/foto-50-de-lucruri-utile-pentru-automobilisti-care-pot-fi-cumparate-online-si-la-preturi-reduse/

https://autoblog.md/foto-ai-un-prieten-pasionat-de-masini-si-off-road-iata-10-lucruri-pe-care-le-poti-darui/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/