Un moldovean a ajuns tocmai la CSJ pentru a-şi putea vămui maşina mild hybrid cu 50% reducere

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un moldovean a putut totuşi să-şi vămuiască maşina mild hybrid cu 50% reducere, însă acest lucru i-a consumat atât timp, cât şi nervi, la sigur. Statul a fost obligat să îi întoarcă jumătate din suma-i impusă spre achitare după ce Serviciul Vamal şi Biroul Vamal Centru au fost daţi în judecată la începutul primăverii anului trecut.

FOTO simbol

Bărbatul şi-a adus şi înregistrat în ţară la 24 decembrie 2019 un Audi Q8 din Germania, un SUV care are o motorizare diesel mild hybrid.

Chiar dacă noua lege, cea care a exclus vămuirea cu orice fel de reducere pentru maşinile mild hybrid, a intrat în vigoare abia la 1 ianuarie 2021, dintr-un motiv bizar sau poate chiar abuziv, organul vamal a luat atunci o “decizie internă” şi a refuzat să vămuiască automobilele cu tehnologie mild hybrid cu -50% de la tariful normal încă de la începutul lui decembrie.

Într-o situaţie neplăcută s-a pomenit şi concetăţeanul nostru, care s-a văzut nevoit să achite suma de 169.995,60 lei, deşi conform prevederilor Codului Fiscal mai era activă scutirea de 50% la acciz. Dar după mai multe recursuri şi apeluri făcute prin diverse instanţe, abia spre sfârşitul lunii august din acest an, Curtea Supremă de Justiţie a declarat inadmisibile recursurile ulterioare depuse de către Serviciul Vamal și Biroul Vamal Centru.

Exemplul dat este o dovadă că oricine s-a pomenit într-o situaţie similară în luna decembrie a anului 2019 mai are o şansă de a-şi întoarce banii cheltuiţi pe nedrept din cauza comportamentului abuziv al organului vamal!

Vezi şi: Constantin Mihalachi: Unde este logica dragi guvernanți?! De ce vă luați de hibride când toată lumea le promovează?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/