(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz G 400 d este lansat sub forma unei ediţii aniversare

Timp de 40 de ani, Mercedes-Benz G-Class a fost măsura tuturor lucrurilor din segmentul de vehicule off-road și timp de 20 de ani ca model AMG, cu o porțiune suplimentară de performanță. Aceste lucruri îl fac de departe cel mai longeviv model de serie din istoria mărcii şi un tată al tuturor SUV-urilor cu stea cu trei colţuri pe grilă.

Pentru a marca această aniversare există nu mai puţin de patru noutăţi pentru fanii de G-Class. În primul rând, producătorul german anunţă despre trei ediţii speciale STRONGER THAN TIME. În al doilea rând, la cerere, unul dintre ele este lansat sub versiunea exclusivă G 400 d cu cea mai puternică motorizare diesel cu şase cilindri în linie.

A treia noutate este despre crearea unei noi game de produse şi accesorii pentru individualizare G manufaktur, prin intermediul căreia clienţii îşi pot personaliza SUV-ul cum îşi doresc. O a patra noutate este că aşa-zisul G-Class Experience Centre, a cărui start al amenajării a fost anunţat la sfârşit de februarie 2019, este aproape gata! Clienţii din întreaga lume vor putea merge nu departe de uzina de producţie a G-Class din Graz, Austria, pentru a testa pe un poligon special toate abilităţile modelului.

Modelele speciale Mercedes-Benz care marchează cei 40 de ani sunt disponibile în două versiuni de motorizare. Cu cea mai puternică versiune a noului OM 656 cu şase cilindri în linie, sub forma modelului G 400 d (consum mixt de combustibil de 9.6 l/100 km; emisii de CO2 combinate 253 g/km), care produce 330 CP și un cuplu maxim impresionant de 700 Nm între 3.400 și 4.600 rpm, acest turbodiesel de top pentru G-Class oferă o porțiune generoasă de plăcere de a conduce. În același timp, este conceput în mod sistematic pentru a îndeplini legislația privind emisiile viitoare (RDE – Real Driving Emissions).

Toate componentele relevante pentru reducerea eficientă a emisiilor sunt instalate direct pe motor. Acest lucru contribuie la eficacitatea mai rapidă a convertizorului catalitic și a filtrului de particule diesel. Caracteristicile High-Tech, cum ar fi procesul de ardere în trepte, turbo compresia în două etape a gazelor de eșapament și utilizarea sistemului CAMTRONIC cu distribuție variabilă asigură, de asemenea, creșteri ale eficienței.

Alternativ se oferă motorizarea de pe G 500 cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri de înaltă performanță cu 422 CP și un cuplu maxim de 610 Nm între 2.000 și 4.750 rpm.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz G 350 d – cu motor de la S-Class facelift

Modelele Mercedes-Benz aniversare vor mai fi oferite clienților cu pachet exterior AMG Line, astfel încât să aibă arcuri evazate, elemente de design AMG pe barele de protecție și o bandă exterioară protectoare, etriere de frână cu inscripții Mercedes-Benz (doar pentru G 500) și un sistem sportiv de evacuare a gazelor de eșapament. La interior se va mai putea găsi dacă se va dori un volan turtit în partea inferioară.

Suplimentar, datorită pachetului Stainless Steel Package, la fel standard, pragurile laterale exterioare, husa roții de rezervă, pragurile interioare ale uşilor şi pragul portbagajului, toate sunt acoperite cu inserţii din oţel inoxidabil de înaltă calitate. Standard se mai oferă pe aceste ediţii speciale şi un Night Package, care face întunecate corpurile oglinzilor retrovizoare exterioare, inelul husei roţii de rezervă, elemente de pe barele de protecţie în nuanţa obsidian black, alături de nişte geamuri fumurii.

Dar asta nu este tot, încă standard se mai oferă pe aceste două modele de ediţie specială, dar şi pe exemplarul Mercedes-AMG de ediţie specială, următoarele: Driving Assistance Package, suspensie cu sistem de amortizare adaptivă, Parking Package cu o cameră la 360 de grade, faruri MULTIBEAM LED, Widescreen Cockpit cu două cele mai mari ecrane pe bord, Active Multicontour Seat Package, sistem audio Burmester surround, sistem de iluminare ambientală cu 64 de nuanţe şi 10 scheme de culori generale, un capac interior EASY-PACK pentru portbagaj, trapă din sticlă acţionată electric cu o caracteristică de păstrare a confidențialității şi cu senzor de ploaie pentru a o închide automat, senzor de obstrucție alături de funcţie de închidere PRE-SAFE.

Atenţia la detalii va mai putea fi sesizată printr-o caracteristică suplimentară, care este mai impresionantă pe timp de noapte, sub forma unui logo “G” şi a unei inscripţii “STRONGER THAN TIME”, ambele proiectate pe asfalt. Inscripţia mai poate fi găsită pe fiecare dintre insignele de pe aripi şi pe mânerul din faţa pasagerului din dreapta.

Edițiile aniversare Mercedes-Benz sunt disponibile în două “haine”. Tradiționaliștii vor fi încântați de o variantă a cărei interior este caracterizat de piele neagră Nappa cu cusături aurii, precum şi de inserţii din frasin negru cu pori deschişi. Opţiunile pentru caroserie sunt nuanţele G manufaktur manganite grey magno, G manufaktur monza grey magno, G manufaktur citrine brown magno, G manufaktur olive metallic, G manufaktur diamond white, obsidian black şi mojave silver. În cazul în care clienții aleg una dintre cele trei vopsele mate disponibile, părţile care sunt parte a Night Package şi sunt finisate în obsidian black vor fi înlocuite cu unele în G manufaktur night black magno (se referă şi la grila radiatorului, şi la arcurile evazate ale roţilor). Suplimentar se mai oferă în acest pachet estetic jante AMG negre din aliaj uşor şi de 20 de inci, alături de nişte grile de protecţie a farurilor.

Iar pentru cei care doresc o maşină mai exclusivă, pot opta pentru un model cu Exclusive Interior Plus în două culori, în macchiato beige/yacht blue cu inserţii lucioase din lemn maro sau în combinaţie cu nuanţe macchiato beige/lounge red cu inserţii lucioase pe panoul de instrumente şi pe consola centrală în piano black. Diamond white, mojave silver, obsidian black, brilliant blue şi selenite grey sunt disponibile ca vopsele G manufaktur pentru caroserie.

Drept bonus, cu ambele skin-uri se mai oferă nişte mânere de tavan îmbrăcate în piele, în timp ce panoul de instrumente este acoperit integral cu piele Nappa.

În particular după cum am menţionat, şi AMG sărbătorește în 2019 două decenii de când a început să modifice G-Class-ul. Cu această ocazie, şi modelul G 63 AMG se prezintă într-o ediţie aniversară STRONGER THAN TIME (cert este că fără imagini deocamdată). Din punct de vedere tehnic nu s-a schimbat absolut nimic, diferenţele fiind doar pur estetice şi în câteva dotări suplimentare.

Grila radiatorului de pe o astfel de maşină se va distinge printr-un finisaj dark chrome. Alte elemente vor fi finisate în Silvershadow, o culoare mată cromată ce se va găsi pe pragurile laterale exterioare şi terminaţiile laterale ale eşapamentului, carcasele oglinzilor retrovizoare, inserţiile de pe barele de protecţie, placa de protecţie a dedesubtului motorului, inserţiile longitudinale de pe părţile laterale ale maşinii şi pe husa roţii de rezervă.

SUV-ul va mai fi oferit cu cele mai mari jante, unele exclusive forjate de 22 de inci care sunt vopsite într-o culoare neagră mată şi mai au un finisaj lucios. Anvelopele care le acoperă măsoară 295/40 R 22. Culorile oferite pentru caroserie sunt: non-metallic G manufaktur dark blue, obsidian black metallic, G manufaktur graphite metallic, G manufaktur night black magno, G manufaktur platinum magno şi G manufaktur diamond white bright. Inelul de pe husa roţii de rezervă este păstrat în culoarea caroseriei.

Interiorul are, de asemenea, echipamente de lux sportive, inclusiv o tapiţerie G Manufaktur cu piele Nappa în două tonuri black/titanium grey pearl, inserţii AMG din fibră de carbon și mânere îmbrăcate în piele Nappa. Panoul de instrumente la fel este acoperit cu piele Nappa, în partea superioară de culoare neagră, iar în cea inferioară cu una de culoare titanium grey pearl. Şi pe acest model aniversar, atenţia la detalii va mai putea fi sesizată printr-o caracteristică suplimentară, care este mai impresionantă pe timp de noapte, sub forma unui logo “G” şi a unei inscripţii “STRONGER THAN TIME”, ambele proiectate pe asfalt. Inscripţia mai poate fi găsite pe fiecare dintre insignele de pe aripi şi pe mânerul din faţa pasagerului din dreapta.

Cu ocazia aniversării, Mercedes-AMG lansează în premieră pentru G 63 şi un opţional AMG Trail Package. Asta înseamnă că acest SUV de performanţă poate ieşi acum fără nici o grijă şi în afara asfaltului. Dacă este ales acest pachet, se oferă o suspensie AMG RIDE CONTROL modificată pentru utilizare mai eficientă. Aceasta oferă o cursă şi mai moale a amortizoarelor la trecerea pe drumuri proaste, dar şi permite ca roţile să abordeze suprafeţele denivelate cu o precizie mai mare.

Datorită optimizării contactului maşinii cu off-road-ul, modurile de rulare Trail, Rock şi Sand au un efect mai eficient. Noul tuning, de asemenea, contribuie la creșterea confortului şi pe drumuri bune pe distanţe lungi.

Proiectate special pentru AMG Trail Package sunt noi jante din aliaj uşor de 20 de inci, acoperite cu anvelope pentru off-road. Se mai oferă o placă de protecţie neagră a motorului, geamuri fumurii şi termoizolante posterioare, apărătoare de noroi pentru roţile din spate şi covoraşe din cauciuc pentru interior.

Câte ceva şi despre noua gamă de individualizare lansată – G manufaktur – prin care se oferă un mai mare acces la exclusivitate. Cu un total de aproximativ un milion (!) de opțiuni de combinație pentru modelele de serie și G manufaktur, gama largă de versiuni pare că nu mai are limite în teorie. Dacă fiecare potenţial client ar alege o maşină cu unele dintre ele, actualul G-Class s-ar produce câteva decenii şi nici un exemplar nu ar fi identic. Opţiunile de individualizare pot fi comandate pentru a fi incluse direct în procesul de producţie al SUV-ului, pentru a economisi astfel timp, chiar și atunci când se alege ceva din gama G manufaktur.

Doar pentru scaunele de la interior există 64 de combinații de tapiţerie, structuri, pattern-uri şi design. Apoi există prelucrare cu materiale exclusive precum piele pentru mânere, volane cu inserţii din lemn sau piele, inserţii interioare acoperite cu lac lucios sau din lemn natural cu pori deschişi. Varietatea culorilor nu este limitată. Pentru interior, clienţii mai au de asemenea posibilitatea de a alege gratuit culoarea pielii Nappa pentru volan, panoul de instrumente şi scaune, precum şi pentru cusăturile contrastante sau centurile de siguranţă.

De cealaltă parte, pentru caroserie se oferă o paletă formată din 34 de culori şi pentru prima dată inelul husei pentru roata de rezervă este disponibil acum și în culoarea vehiculului. Oricine va alege pachetul Night va aduce pe al lor G-Class accente negre pe acoperiş, bare de protecție, arcurile roților, inelul husei (în obsidian black), dar şi o stea neagră Mercedes-Benz. Inelele jantelor la fel pot fi negre ca o opţiune extra specială, iar la interior, insigna G manufaktur se poate găsi pe mânerul de pe bord.

Pentru a coincide cu ziua de naștere specială a mai fost anunţat un cadou special pentru fanii modelului. În viitorul foarte apropiat G-Class Experience Center va fi deschis oficial pe fostul aerodrom Nittner din Feldkirchen, la aproximativ 15 kilometri la sud de Graz. Poligonul va oferi clienților din întreaga lume posibilitatea de a testa capacitățile extinse ale clasei G, de a-şi dezvolta în continuare abilitățile personale de conducere chiar și pe teren extrem și de a experimenta pentru ei înșiși ce se ascunde în spatele frazei “Schöckl proved”. Nu departe de acea locaţie, pe muntele Schöckl din Graz, se află legendarul track de teste pe care clasa G trebuie să-şi dovedească valoarea sa, pe un traseu de 5.6 kilometri, cu declivități de până la 60 la sută și unghiuri ale ruliului de până la 40 la sută, reprezentând nişte situaţii de-a dreptul extreme.

Condiţiile vor fi similare şi pe cei 100.000 de m² ai noului G-Class Experience Centre. Alături de o zonă de recepţie şi prezentare vor exista patru module de testare în total: o secţiune de drum naturală şi o secţiune off-road artificial creată, o zonă G-Rock cu diverse rampe cu unghiuri de până la 100% şi o secţiune on-road pe o fostă pistă pe care circulau cândva taximetre (aici şoferii îşi pot împinge limitele prin diverse manevre cum ar fi frânare extremă sau slalom).

În timpul fazei de construcție a poligonului s-a avut o mare grijă în gestionarea condițiilor existente în mod sensibil. Circuitul în zona de off-road natural a fost adaptat în cooperare cu experți pentru a se asigura că copacii și biotopurile demne de protecție rămân intacte.

Până în prezent, fiecare exemplar G-Class, în orice tip de caroserie şi cu orice variantă de motorizare, a fost asamblat la uzina Magna Steyr din Graz, Austria, pe o singură linie de producție. Aproximativ 2.000 de angajaţi au grijă să facă din această maşină un instrument de calitate superioară pentru condus cu precizie pe drumuri bune şi în off-road. O curiozitate aici este că, de exemplu, sunt experiţi care au în cel mai meticulos mod grijă de fiecare detaliu atunci când se fac scaunele şi se acoperă cu piele. Acest proces unic de creaţie poate dura cu peste 100 de ore mai mult decât pentru alte modele Mercedes-Benz.

Preţul de start al noilor ediţii speciale aniversare nu a fost anunţat, însă având un asemenea număr de dotări la mai puţin de 150.000 de euro nici să nu vă aşteptaţi!

Vezi şi: (video) 40 de ani de la startul producţiei lui Mercedes-Benz G-Class! Cum a apărut modelul şi ce a ajuns să fie

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/