(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Hyundai Motorsport a prezentat Veloster N ETCR

Hyundai Motorsport a prezentat Veloster N ETCR, primul său vehicul electric pentru competiții, în cadrul la Salonului Auto de la Frankfurt 2019. Anterior se credea că urmează să facă un anunţ al debutului său în Formula E.

Având la bază modelul Veloster N, noul autovehicul a fost conceput pentru a corespunde regulamentului din seria electrică ETCR, care va intră în vigoare în anul 2020.

Lansarea Veloster N ETCR deschide o nouă eră pentru Hyundai Motorsport, în care competițiile pentru vehiculele electrice vor reprezenta un punct important de interes pentru companie. Tehnologiile implementate aici, fiind o platformă excelentă pentru teste, vor apărea ulterior şi pe modele electrice de serie.

Vezi şi: (video) Noul CUPRA e-Racer este prima maşină electrică din lume pentru curse de clasă touring

Vezi şi: (video) Premieră: Opel este primul producător auto care prezintă o maşină electrică de raliu

Dezvoltarea modelului înglobează experiență acumulată de Hyundai Motorsport în competițiile pe circuit cu i30 N TCR și Veloster N TCR. Proiectat și construit la uzina din Alzenau, Veloster N ETCR este un model complet electric, cu tracțiune spate și motor poziţionat central, două premiere pentru un proiect Hyundai Motorsport.

Dezvoltarea a demarat în noiembrie 2018, primele teste cu prototipul fiind efectuate în august 2019.

“Suntem mândri să prezentăm modelul Hyundai Veloster N ETCR, primul nostru vehicul electric pentru curse, conceput conform regulamentului din campionatul ETCR. Am anticipat acest moment și ne bucurăm că am deschis un nou capitol în istoria companiei. Prin intermediul diviziei Hyundai Motorsport pentru clienți au fost dezvoltate modele de succes în cursele de turisme, iar rezultatele s-au văzut pe circuite prestigioase din lume. Pasul spre ETCR a fost natural și se aliniază perfect cu strategia globală Hyundai. Veloster N ETCR vine în completarea programului nostru din WRC, dar și a modelelor dezvoltate în cadrul Diviziei Hyundai Motorsport pentru client, precum i20 R5, i30 N TCR și Veloster N TCR”, a declarat Thomas Schemera, Head of Product Division, Executive Vice President al Hyundai Motor Group.

Luna viitoare urmează un program de teste cu inginerii și piloții Hyundai Motorsport, urmând ca în primul sezon din ETCR să concureze două unități Veloster N ETCR.

Hyundai nu dezvăluie caracteristicile tehnice ale noului produs, însă, potrivit regulilor noii serii competiţionale, automobilele participante trebuie să fie bazate pe modele de serie cu patru sau cinci uşi şi să fie propulsate de un motor electric care produce 300 kW (408 CP) de putere continuă sau 500 kW (680 CP) de putere maximă la 12.000 de rpm. Tracţiunea trebuie să fie neapărat pe puntea din spate, iar bateria să nu aibă o capacitate mai mare de 65 kWh.

Vezi şi: (foto) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul Hyundai 45 EV Concept

Cmentariile sunt închise