(video) Premieră: Opel este primul producător auto care prezintă o maşină electrică de raliu

0

Iată şi premiera misterioasă pe care o avea avea Opel la Salonul Auto de la Frankfurt printre alte maşini. Marca germană devine primul producător auto din lume care oferă un autovehicul electric cu baterie pentru întrecerile sportive de raliu. Autovehiculul de curse electric se bazează pe Opel Corsa-e, care poate fi deja comandat, și va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Internațional de la Frankfurt.

În 2020, Opel și ADAC vor inaugura ADAC Opel e-Rally Cup, prima cupă pentru autovehicule electrice din lume.

Cu această nouă competiție, Opel și ADAC își continuă parteneriatul de succes. În ultimii ani, ADAC Opel Rallye Cup a reprezentat rampa perfectă de lansare pentru aproximativ 100 de tineri piloți de raliu din 18 țări. Cei mai rapizi dintre aceștia și-au etalat talentul și la nivel internațional în cadrul echipei ADAC Opel Junior Rallye. Tinerii piloți Opel au câștigat campionatul european de patru ori consecutiv (2015-2018) cu un autovehicul Opel ADAM R2. Noul Opel Corsa-e va înlocui acum modelul ADAM în cadrul competiției de raliu. Noul autovehicul de curse dezvoltă 136 CP și generează un cuplu de 260 Nm la plecarea de pe loc.

„Corsa-e este autovehiculul electric pentru toată lumea – complet adecvat pentru utilizarea zilnică și absolut accesibil, atribute valabile și pentru întrecerile sportive. De asemenea, noul Corsa este plăcut la condus și deosebit de dinamic. Pornind de la autovehiculul de serie, suntem primul producător auto din lume care dezvoltă un autovehicul electric de raliu”, a afirmat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel.

„Prin ADAC Opel e-Rally Cup, aducem pentru prima dată propulsia electrică în sportul de masă și, în special, în sprijinul piloților tineri. Conceptul inovator și colaborarea cu Groupe PSA deschide noi posibilități pentru noi, în special pentru susținerea tinerilor piloți. Sunt sigur că ADAC Opel e-Rally Cup va duce sportul cu motor dincolo de granițele Germaniei”, a adăugat Hermann Tomczyk, președintele ADAC Sport.

La început, ADAC Opel e-Rally Cup se va desfășura în timpul etapelor Raliului Germaniei și al altor evenimente selectate. Competiția este programată să înceapă în vara anului 2020. Cel puțin zece runde de calificare pe parcursul anului 2021 vor alcătui așa-numitul „Super Sezon”.

Conceptul include o piramidă de sprijin pentru piloții tineri și o nouă ediție a programului de succes ADAC Opel Rallye Academy, inaugurat în 2016. La acel moment, peste 1.000 de tineri și-au manifestat interesul pentru acest program unic de selecție, care i-a propulsat pe cei mai talentați participanți în cadrul ADAC Opel Rallye Cup. Acest concept de succes va fi continuat și extins în primul eșalon internațional al acestui sport.

După absolvirea academiei și participarea la ADAC Opel e-Rally Cup, cei mai buni tineri piloți vor participa la Campionatul European de Raliu pentru Juniori cu noul Opel Corsa R2. Integrarea Opel în Groupe PSA oferă noi posibilități pentru cei mai talentați: marca înrudită Peugeot concurează cu autovehicule puternice FIA R5, iar Citroën chiar cu autovehicule de raliu de clasă mondială – oportunități excelente pentru a promova la cel mai înalt nivel al competițiilor internaționale de raliuri.

„Opel are o tradiție îndelungată în cadrul campionatelor de raliuri. Ne amintim cu mândrie de numeroasele succese, inclusiv șapte titluri de campioni europeni și un titlu mondial în 1982 obținut de Walter Röhrl și Christian Geistdörfer la bordul unui autovehicul Opel Ascona 400. Acum facem un pas înainte cu propulsia electrică, iar fanii vor fi uimiți de performanța autovehiculului nostru participant la e-Rally Cup”, a completat Lohscheller.

Dezvoltarea autovehiculului Opel Corsa-e Rally continuă într-un ritm rapid la Rüsselsheim. Cincisprezece autovehicule sunt planificate pentru ediția 2020-2021 a ADAC Opel e-Rally Cup. Prețul de start al acestor autovehicule oferite de Opel Motorsport va sub 50.000 de euro (net).

Vezi şi: (video) Noul CUPRA e-Racer este prima maşină electrică din lume pentru curse de clasă touring

Vezi şi: (video) Premieră la Goodwood: Noua serie de curse cu SUV-uri electrice – Extreme E

Caracteristici tehnice:

 • Motor electric: Sincron
 • Putere: 100 kW (136 CP)
 • Cuplu: 260 Nm
 • Baterie: Litiu-ion, 50 kWh
 • Transmisie: Tracțiune pe puntea față cu diferențial Torsen
 • Suspensie: Suspensie pentru raliu McPherson cu articulații sferice uniball în partea din față
 • Jante: 7 x 17; ET20
 • Direcție: Servodirecție electrică
 • Frâne: Etriere de frână cu 4 pistoane; Discuri față 232×28 mm, discuri spate 264×12 mm, ventilate la interior; Reglare hidraulică a presiunii de frânare pe roțile din spate, special adaptată pentru recuperare; Gestionare și recuperare a energiei de frânare adaptate; Frână de mână cu acţionare hidraulică instantanee
 • Șasiu: Caroserie ușoară, cu celulă de protecție integrată;  Protecție în partea inferioară a caroseriei pentru motor și transmisie; Extinctor pentru incendii electrice, baterie (standard în compartimentul motorului); Elemente de fixare cu eliberare rapidă pentru capota motorului și hayon
 • Sistem electric: ESP, controlul tracțiunii (TC) și ABS dezactivat; Afișaj specific curselor auto cu dispozitiv de înregistrare date; Sistem de avertizare privind protecția la înaltă tensiune (HV); Opțional: computer de bord și iluminare suplimentară
 • Dimensiuni: Lungime: 4.060 mm; Lățime: 1.770 mm (cu 5,0 mm mai lat decât autovehiculul de serie);  Înălțime: 1.440 mm cu 5,0 mm mai înalt decât autovehiculul de serie); Ampatament: 2.540 mm (cu 2,0 mm mai lung decât autovehiculul de serie)
 • Greutate: Aproximativ 1.400 kg
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata