(video) Ce spuneţi despre un microbuz Hyundai cu 408 CP?! Iată ce poate face iMax N “Drift Bus”

0

Interesant este că totul a început cu o glumă lansată în ziua de 1 aprilie 2019. Filiala germană a companiei Hyundai a publicat pe o reţea de socializare o serie de imagini care arătau modelul H-1 într-o versiune sport extremă pregătită de divizia N. Multă lume au râs când au aflat care este “secretul” maşinii şi poate că au şi uitat de ea, însă nu şi cei din echipa Hyundai Australia.

Reprezentanţa locală a companiei a decis să transforme fantasticul în realitate şi a dezvăluit spre surprinderea tuturor modelul iMax N “Drift Bus” (iMax – numele local al modelului H-1, comercializat oficial şi în Moldova). Microbuzul a fost pregătit pentru a participa în cadrul evenimentului World Time Attack Challenge din Sydney, chiar în acest weekend.

Noul Hyundai iMax N “Drift Bus” a fost transformat radical la capitol tehnic, deşi în cabină a rămas pe deplin funcțional ca şi mașina de serie, putând lua la bord până la opt pasageri. Totuşi, scaunele din față și volanul au fost preluate de la modelul fierbinte Hyundai i30 N.

Tot de la hot-hatch au fost preluate jantele de 19 inci, anvelopele sport şi difuzorul posterior. Caroseria i-a fost vopsită în culoarea albastră deschisă tipică modelelor Hyundai N, iar în partea frontală i-a mai fost instalat un splitter dintr-un kit de tuning pentru Nissan GT-R.

Dar cel mai interesant lucru este ascuns de ochii curioşilor. Sub capotă a fost instalat un V6 de 3.5 ce consumă benzină, alături de care au fost ataşate două turbo compresoare. Agregatul produce în total 408 CP și 555 Nm de cuplu, este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte şi toată puterea o trimite spre roţile din spate. Toate aceste părţi de performanţă îi permit maşinii de 2.2 tone să poată prinde suta sub 5.0 secunde!

Noul iMax N nu a fost făcut pentru a cuceri distanţe de 402 metri, ci după cum îi spune şi denumirea – pentru drift! Va putea derapa datorită unei tracţiune spate standard şi tot acolo se găseşte un diferenţial necesar. Pentru a putea intra frumos în curbe i-a fost resetată specific şi suspensia cu amortizoare adaptive, iar pentru a o face cu o mai mare siguranţă a primit noi mecanisme de frânare mai puternice cu etriere cu patru pistoane pe puntea din faţă.

Hyundai iMax N “Drift Bus” va rămâne construit într-un singur exemplar, însă cine ştie…

Caracteristici:

Vezi şi: (video) Hyundai a făcut un Santa Fe decapotabil şi acesta se află tocmai în Australia. Primul test drive

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/