(video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul Voyah Dreamer e primul monovolum de lux electric de pe piaţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Voyah îşi prezintă al doilea automobil în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, după SUV-ul Free al cărui preţ porneşte de la aproximativ 50.000 de dolari. Este vorba despre un monovolum de lux de dimensiuni complete, botezat Dreamer, care poate fi şi electric!

Maşina va fi disponibilă iniţial pe piaţa locală, unde va avea de înfruntat o concurenţă acerbă în acest segment.

Caracteristici cheie:

  • Modelul se prezintă în calitate de prototip preserie. Măsoară 5.315 x 1.980 x 1.800 x 3.200 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Este mai lung decât Toyota Alphard cu 37 cm, iar decât Lexus LM cu 27.5 cm.
  • La exterior se folosesc din abundență elemente cromate, iar în habitaclu domină unele aurii. Jantele măsoară 20 de inci. Blocurile optice sunt full LED.
  • Debutul este făcut prin cea mai scumpă versiune, una care are doar patru locuri pentru pasageri. Partea frontală şi posterioară a cabinei sunt despărțite de un perete care nu se întinde până la tavan.
  • În spate există două scaune individuale cu reglare electrică, încălzire, ventilare și masaj. Pasagerii de acolo vor mai avea acces la suporturi pentru picioare, un mic frigider, climatizare separată, propriul panou de control în cotiera centrală şi propriul televizor integrat în peretele menţionat, Wi-Fi prin 5G și multe altele.
  • Conceptul unei planşe de bord cu trei monitoare (ca în SUV) a fost păstrat, însă planşa propriu-zisă, consola centrală, panourile uşilor şi alte elemente sunt total diferite.
  • Stă monovolumul pe o platformă modulară numită ESSA (Electric Smart Secure Architecture), deja folosită pe SUV. Aceasta este compusă dintr-o suspensie frontală cu braţe duble, una multi-link pe puntea din spate, subcadre din aluminiu şi o baterie sub podea în cazul unui electromobil. Suspensia mai include apropo perne de aer.
  • Deocamdată, fără a se intra în detalii, se spune că la alegere se va oferi un model pur electric cu tracțiune integrală, fie unul hibrid în care motorul pe benzină serveşte doar drept generator de energie pentru a încărca bateria. Dreamer Electric poate face 0-100 km/h în 5.9 secunde.

Vânzările noului Dreamer vor începe în China la mijlocul lui 2022. Urmează în linia de modele un sedan mare care va intra pe piață în 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise