(video) Premieră: Noul Voyah Free se prezintă la doar câteva săptămâni după concept şi vrea să joace în segmentul premium

Noua marcă de maşini premium Voyah, creată relativ de curând de către concernul chinez Dongfeng, are deja gata primul produs de serie care a debutat la doar câteva săptămâni după concept. Amintim că Voyah iFREE Concept a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Beijing între 26 septembrie şi 5 octombrie 2020.

Caracteristici cheie:

  • Dongfeng este cunoscut în primul rând pentru că produce mașini relativ ieftine, precum și camioane simple, dar pentru marca Voyah a creat propriul centru de inginerie și a recrutat o echipă separată de dezvoltatori. Mai mult, de cum arată se ocupă specialiștii europeni de la Italdesign!
  • Pentru modelele Voyah a fost dezvoltată chiar şi o platformă modulară separată, numită ESSA (Electric Smart Secure Architecture). Aceasta este compusă dintr-o suspensie frontală cu braţe duble, una multi-link pe puntea din spate, subcadre din aluminiu şi o baterie sub podea.
  • SUV-ul de producţie numit Free a mai primit standard o suspensie pneumatică.
  • Voyah Free are proporții de maşină premium, mânere retractabile la uşi și un coeficient aerodinamic de numai 0.28 Cd. Este un coleg de clasă al modelelor Volvo XC90 sau Audi Q7 pentru că măsoară 4.905 x 1.950 x 1.690 x 2.955 mm în lungime, lăţime, înălțime şi ampatament respectiv.
  • Habitaclul are cinci locul pentru pasageri, cu un spaţiu generos pe bancheta din spate inclusiv. Echipamentul este unul bogat şi include o planşă de bord cu trei monitoare, head-up display, sistem de actualizări OTA, sistem de control a climatizării pe patru zone individuale şi cu funcţie de control vocal (cunoaşte de unde pot veni indicaţiile), scaune frontale cu încălzire, ventilaţie şi masaj, tapiţerie din piele, sistem audio Dynaudio, acoperiş panoramic, etc.
  • În mod evident este dotat cu cei mai moderni asistenți electronici, printre care şi o mulţime de camere, senzori şi radare, care funcţionează în cadrul unui cruise control adaptiv. În perspectivă, prin intermediul actualizărilor, se va putea transforma într-un sistem de pilotare semi automatizată de nivel 3.
  • Modelul este din start proiectat ca un electromobil. Dispune în versiune de bază de câte un motor electric pe fiecare punte (AWD evident), care produc cumulativ 680 CP şi 1.000 Nm de cuplu! Capacitatea bateriei disponibile nu s-a anunţat la moment, însă autonomia în ciclu NEDC se poate ridica la 500 de km cu un singur plin de energie.
  • Poate face o asemenea maşină 0-100 km/h în 4.6 secunde şi rula cu o viteză maximă de 200 km/h.
  • O a doua versiune este de tip “plug-in hybrid”: dispune de aceleaşi motoare electrice cu aceeaşi putere, însă sub capotă mai are un benzinar cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (109 CP) care serveşte doar drept generator de energie electrică pentru a încărca bateria din mers şi nu are vreo legătură directă cu roţile. O astfel de maşină poate înregistra deja o autonomie de peste 860 de km în ciclu NEDC.

Pe piaţă Voyah Free nu va fi lansat până în al treilea trimestru al anului 2021. Preţul de start estimativ anunţat oficial este de 50.000 de dolari fără taxe.

Pentru modelele Voyah, fosta fabrică a întreprinderii mixte Renault Dongfeng din Wuhan va fi renovată, a cărei închidere a fost anunțată în primăvară. În același timp, capacitatea sa de producţie va fi mărită de la 110 mii la 150.000 de mașini pe an. Ulterior, Dongfeng promite să lanseze câte un automobil în fiecare an: autoturisme, SUV-uri, monovolume.

GALERIE FOTO:
(surse: autohome.com.cn, Voyah)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/