(video) GENEVA 2019: Premieră – Italdesign DaVinci Concept este practic gata să devină model de serie

În acest an 2019, în care se împlinesc 500 de ani de la moartea celebrului Leonardo da Vinci, Italdesign a decis să-i dedice un showcar cu mari perspective de a se transforma într-un model de serie ce ar putea exista într-o ediţie limitată.

Numit DaVinci, a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în calitate de concept al unui Gran Turismo 100% electric.

Măsurând 4.981 mm în lungime, 2.124 mm în lățime (cu oglinzi) şi 1.392 de mm în înălţime, acest automobil poate transporta confortabil patru pasageri. Ampatamentul cu ai săi 2.900 de mm și supra punțile reduse confirmă accentul său sportiv în termeni estetici, subliniat şi de garda la sol redusă de doar 119 mm.

În conformitate cu tradiția sa, departamentul Italdesign Innovation Design condus de Filippo Perini, a conceput acest proiect conceptual astfel încât, cu doar câteva ajustări, să poată fi ușor adaptat la producția de serie.

Pe DaVinci Concept sunt câteva caracteristici exotice menite să-l facă atrăgător, însă care la sigur nu vor ajunge în serie, printre care se numără: uşile de tip gullwing care deschid accesul pentru toţi cei patru pasageri, stopurile sau prizele de aer laterale integrate în portiere.

Setup-ul complet electric al maşinii le-a permis designerilor să reinterpreteze unele elemente care au fost aplicate pe cele mai recente modele ale sale, ducându-le la extreme. Un exemplu este în cazul prizei de aer Y Duct care a apărut pentru prima dată pe modelul Zerouno în 2017.

Sistemul de canalizare a aerului din capotă este aici în mod clar o caracteristică mai proeminentă. Din moment ce nici o grilă de radiator tradițională nu a fost nevoie de a fi încorporată, deschiderile care formează conducta Y în acest caz ocupă o mare parte din partea frontală a vehiculului și suprafața capotei, determinând designul său general.

Elementul hexagonale, introdus pentru prima dată în pe modelul GTZero în 2016 și inclus în toate vehiculele Italdesign ulterioare, este din nou prezent pe DaVinci, atât în priza de aer frontală, cât și în blocurile optice posterioare unde inspirația de design biodinamic este cea mai evidentă.

Stopurile sunt create pe baza tehnologiei OLED şi sunt compuse din şase “petale” care formează un cadru hexagonal, anexând “pistiluri” care încorporează indicatorii de direcție și luminile care apar când este inclusă treapta Reverse.

Capătul din spate mai evocă în mod expres tradiția italiană a maşinilor GT, oferind o coadă clasică trunchiată, care combină un element estetic cu funcția aerodinamică. Spoilerul activ, situat deasupra unităților optice, dispune de un design wraparound care se întinde până pe lateral.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noul Zerouno Duerta este un Audi R8 exclusiv

Designul interior este în conformitate cu poziționarea premium a conceptului, combinând tehnologia cu materiale exclusive, subliniind spațiul de pasageri ca o valoare adăugată reală. Tabloul de bord asimetric este ușor îndreptat spre șofer.

Există trei ecrane: unul care înlocuiește panoul de instrumente din spatele volanului, altul se află în fața pasagerului și un al treilea afişaj și mai mare se află deasupra tunelului central, încorporând toate funcțiile majore, de la infotainment la navigaţie, de la controlul climei la confortul șoferului și al pasagerilor. Din nou tematica hexagonului este redată de deflectoarele care sunt integrate în planşa de bord.

Mulțumită parteneriatului cu Alcantara, o marcă înregistrată a Alcantara S.p.A., departamentul Color&Trim al Italidesign a transformat cu succes tapițeria de pe partea centrală a consolei centrale într-o suprafață cu o serie de comenzi tactile iluminate. În partea din spate a tunelului central, țesătura din Alcantara devine complet interactivă: butoanele de control a climatizării scaunelor spate sunt integrate direct în tapițerie.

Mai aflăm că DaVinci a fost dezvoltat prin exploatarea potențialului unei platforme electrice tipice (să fie oare PPE dezvoltată de Porsche şi Audi?), capabile să găzduiască două motoare, unul în față și altul pe puntea din spate, alimentate de un set de baterii localizate în podeaua șasiului (fără specificaţii anunţate). Din nou, cu puține modificări, DaVinci ar putea fi gata pentru o producție în serie și potrivit Italdesign, automobilul este compatibil cu platforme diferite dezvoltate de branduri diferite.

Departamentele de inovare și inginerie ale companiei au lucrat împreună pentru a dezvolta şi o versiune cu o platformă pentru motor cu combustie internă şi cu transmisie mecanică. Mai exact, motorul care s-a folosit este un V8 turbo de 4.0 litri, împrumutat de la cineva din grupul VW, asta pentru că Italdesign este parte a concernului german.

Principalele modificări pentru această soluție, desigur, se referă la partea din față, care, în acest caz, ia în considerare localizarea radiatorului și a motorului frontal, fără a schimba designul general. Tunelul central din habitaclul maşinii de asemenea este diferit pentru a putea integra cutia de viteze şi arborele cardanic pentru un sistem de tracţiune integrală.

Printre alte detalii menţionate sunt roţile conceptului care au anvelope Pirelli P Zero Elect, care îşi fac debutul mondial pe DaVinci! Acestea au fost concepute special pentru maşinile plug-in hybrid şi electrice. Anvelopele sunt rezultatul unui anumit echilibru între diferite tehnologii, care permit oferirea unei rezistențe scăzute la rulare pentru a maximiza autonomia vehiculului, precum și o reducere a zgomotului produs la contactul cu suprafaţa carosabilă.

Italdesign DaVinci a fost 100% conceput, proiectat, planificat și construit la uzina companiei din Moncalieri, Italia. Dacă va exista un interes sporit din partea potenţialilor clienţi, conceptul se va transforma într-un model de serie.

GALERIE FOTO (sursă imagini stand: Carscoops)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/