(foto) Acest “Audi R8” va fi construit în cinci exemplare şi costă de opt ori mai mult

Atelierul Italdesign a prezentat primul model al noului său brand care se va ocupa de producţia unor automobile exclusive într-un număr limitat – Italdesign Automobili Speciali.

Supercarul pe care îl putem vedea în imagini a fost numit Zerouno şi a fost dotat cu un propulsor care produce 610 cai putere. În total pe planetă vor exista cinci astfel de maşini.

Reprezentanţii Italdesign spun că automobilul este construit pe baza unui şasiu modular din carbon şi aluminiu, însă nu specifică dacă l-au împrumutat de la vreun constructor auto.

Cât priveşte propulsorul, e acelaşi V10 de 5.2 litri care este folosit pe Lamborghini Huracan şi Audi R8 V10 plus. Tracţiunea este una integrală.

Motorul natural aspirat dezvoltă 560 Nm de cuplu şi accelerează supercarul până la 100 de km/h în 3.2 secunde.

Viteza maximă constituie 330 km/h, iar toate aceste caracteristici dinamice sunt similare cu ale unui Audi R8 V10 plus.

Toate panourile caroseriei modelului sunt făcute din fibră de carbon. Exteriorul aminteşte pe alocuri de supercarul Ferrari 458 Italia şi chiar Lamborghini Centenario.

Există mai multe elemente aerodinamice cu forme agresive, printre care un eleron fixat, nişte aripi pe praguri, dar şi un difuzor masiv cu terminaţii integrate ale eşapamentului.

Deocamdată nu avem ocazia să vedem cu arată habitaclul supercarului.

Toate cele cinci exemplare planificate vor fi asamblate în Torino. Producţia va începe imediat după premiera modelului la Salonul Auto de la Geneva. Preţul unui exemplar este egal cu 1.5 milioane de euro.

Un Audi R8 V10 plus costă în Germania de la 187.400 euro.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră – Italdesign Guigiaro GT Zero

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/