(video) Reportaj: Cum se trece frontiera română dinspre Ungaria în condițiile pandemiei de coronavirus. Experiența AutoBlog.MD

Echipa AutoBlog.MD se întoarce în aceste ore dintr-o deplasare de serviciu efectuată în Germania și cât timp am fost în patria celor mai renumiți producători de mașini, prin regiunea noastră, România și Republica Moldova, autoritățile au intervenit pentru a lua careva măsuri de protecție împotriva pandemiei de coronavirus.

Am aflat de curând din mai multe surse că situația de la frontiera României cu țările vecine este ceva mai neobișnuită, Guvernul român impunând câteva restricții pentru persoanele care sunt infectate cu virusul Covid-19, fie prezintă careva simptome.

În acest context au apărut foarte multe și în foarte scurt timp diverse materiale din categoria fake news, iar pentru a face o oarecare claritate despre ce se întâmplă cu adevărat la graniță, am decis să încercăm lucrurile pe pielea noastră și am realizat un scurt reportaj pentru a prezenta realitatea.

Reportaj filmat și realizat în amiaza zilei de 12 martie 2020!

Iată și modelul declarației/chestionarului de care spuneam că trebuie completat de orice persoană care intră în România, la frontieră, fie că sunt băștinași, fie că sunt străini. Prin completarea acesteia își dau comsințământul că toate datele indicate corespund adevărului, iar pentru fals în declarații riscă pedepse conform Codului Penal al României.

Menționăm că începând cu ziua de 10 și până pe 31 martie, autoritățile române au decis suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Toți cetățenii străini care intră în România prin punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport folosit, le este permis accesul doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Măsurile sunt valabile până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice și se referă și la cetățenii Republicii Moldova care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în țările anterior menționate, intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin. Și îmbarcarea în aeronavele care sosesc în România dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud se face doar pentru cetățenii români.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/