(video) Noul Hongqi H9, concurentul chinez al lui Mercedes-Benz S-Class, costă cât o Skoda Superb bine dotată

Hongqi, marca premium auto a FAW Group, după o amânare din cauza pandemiei de COVID-19, acum câteva ore a lansat oficial în vânzare cu amănuntul modelul H9, un sedan premium prezentat încă în ianuarie 2020. Amintim că atunci presa auto din China l-a poziţionat drept un concurent puternic pentru trio-ul german Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 şi Audi A8.

Şi nu am fi publicat acest articol dacă nu era să ne uimim de preţurile oficiale. Hongqi H9 există în cinci nivele de echipare, iar preţurile de start variază între 309.800 de yuani pentru cel mai accesibil sedan şi 539.800 de yuani pentru cel mai scump.

Asta ar fi, după cursul actual de schimb, circa 37.950 de euro şi 66.110 euro!

Pe scurt, aflaţi că noul sedan măsoară 5.137 x 1.904 x 1.493 x 3.060 mm în lungime, lățime, înălțime şi ampatament respectiv. Modelul adoptă un nou limbaj stilistic exterior, realizat parţial sub supravegherea H9 este primul model de serie făcut parţial sub supravegherea fostului designer Rolls-Royce, Giles Taylor, pe care FAW a reuşit să-l atragă în echipa sa în 2018.

H9 adoptă şi un nou concept de design interior. Acesta este împodobit cu o mulțime de inserţii din lemn, piele și materiale cromate, creând o atmosferă impresionantă. Monitorul LCD din spatele volanului și ecranul mare al consolei centrale îl face la fel de modern printre concurenţi, împreună cu head-up display-ul de 12 inci și oglinda retrovizoare digitală.

În plus, noul model este anunţat cu un sistem inteligent Hongqi Smile 1.0, dar şi sisteme de asistenţă bine cunoscute în industria auto a anului 2020, care îl fac să corespundă cerinţelor nivelului 2.5 de pilotare semi automatizată (deci are un cruise control adaptiv cu funcţii avansate). Printre alte caracteristici premium se numără patru scaune individuale pentru pasageri, sistem activ de izolare fonică, sistem de parfumare şi ionizare a aerului, etc.

În ceea ce privește siguranța, noul H9 dispune de un sistem de monitorizare surround view, sistem GUARD, sistem de securitate a informațiilor Safe Plus, sistem Health & Environment și alte tehnologii avansate.

Hongqi H9 este disponibil pe piaţa chineză cu două motoare pe benzină, din start. Primul este un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu sistem mild hybrid de 48V (252 CP/380 Nm), iar al doilea un V6 supercharged de 3.0 litri (283 CP/400 Nm). Ambele unităţi sunt cuplate la o transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Noul H9 este făcut pe baza unei platforme proprii a FAW, cu tracţiune pe puntea din spate şi cu un motor poziţionat longitudinal, în timp ce suspensia îi este una pneumatică.

Amintim că în timpul prezentării, compania şi-a anunţat şi planurile pentru viitor. Obiectivul pentru 2020 este extinderea gamei la patru familii principale (L, S, H și Q) și vânzarea deja a 200.000 de mașini. În același timp, până în 2022, FAW intenționează să crească vânzările de mașini Hongqi la 400.000, iar până în 2030 să ajungă la un milion de mașini realizate local!

În următorii cinci ani tocmai 21 de modele noi vor intra pe piață, 18 dintre ele fiind hibride sau electrice! Șase centre științifice și tehnologice vor fi responsabile de dezvoltarea lor, inclusiv localizate în Munchen și Silicon Valley.

Și în plus, deja în 2021, Hongqi promite să introducă un sistem de pilotare semi automată de nivel 4, gata pentru a fi introdus pe modelele de serie!

Iată aici un test drive cu subtitrări în engleză:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/