(video) Premieră: Noul Hongqi H9 – mai tare decât AURUS-ul rusesc şi un concurent pentru S-Class

Premieră în China: a debutat noul sedan premium Hongqi H9, poziţionat drept un concurent puternic pentru trio-ul german Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 şi Audi A8.

Aşadar, modelul poate fi numit pe bună dreptate “AURUS-ul” chinez, asta pentru că autorii ideii creării acestuia sunt tot persoane din conducerea statului, iar însăşi producătorul este o companie de stat.

Maşina a fost arătată cu mare fast în cadrul unui eveniment grandios în care s-a anunţat despre relansarea în forţă a mărcii. Istoric vorbind, sub numele de marcă Hongqi (în traducere “drapelul roşu”, simbolul comunismului şi revoluţiei), considerat a fi “fiul cel mare” a industriei auto chineze, concernul chinez FAW a produs încă din anul 1959 maşini şi limuzine de lux pentru elita conducătoare a Republicii Populare Chineze, respectiv pentru Partidului Comunist chiar până în zilele noastre, dar în urmă cu patru ani s-a decis transformarea Hongqi într-o marcă premium de masă pentru un public chinez bogat.

În această perioadă, patru noi modele au intrat deja pe piața locală (dintre care trei sunt SUV-uri), astfel încât creșterea vânzărilor a fost de-a dreptul uimitoare: dacă mai puțin de 5.000 de mașini au fost vândute în 2017, atunci în 2019 marca a depăşit bariera de 100.000!

Noul an calendaristic a fost marcat de debutul celui mai luxos și scump model civil – sedanul Hongqi H9!

Până acum, acest rol de model de top i-a aparţinut modelului Hongqi H7 cu patru uși din 2013, creat legal pe baza sedanului Toyota Crown. În mod formal, există actualmente încă în vânzare emblematicul Hongqi L5, dar aceste mașini cu motoare V12 de 6.0 litri sunt asamblate manual într-un număr foarte mic și doar aleşi le pot cumpăra pentru aproximativ jumătate de milion de euro! Noul Hongqi H9 însă va deveni un model de top care se va vinde în masă și, așa cum a fost planificat, va concura cu modelele europene sus menţionate.

Mai aflaţi că H9 este primul model de serie făcut parţial sub supravegherea fostului designer Rolls-Royce, Giles Taylor, pe care FAW a reuşit să-l atragă în 2018! Cu toate acestea, dezvoltarea sedanului a început în 2017, așa că principalele lucrări în design au fost încă realizate de echipa chineză sub îndrumarea stilistului Ding Yangfeng.

Aspectul maşinii de serie este unul original, deşi se simte că s-au preluat idei de la mai multe modele de top occidentale, inclusiv Rolls-Royce, Bentley sau Mercedes, însă compania numește H9 ca fiind primul model dintr-o nouă identitate corporativă (limbaj de design) care va fi ulterior aplicată întregii game de maşini.

Printre caracteristicile estetice speciale se numără o grilă de radiator verticală, înconjurată de o bandă luminoasă care este parte a luminilor de zi, nişte mânere retractabile şi o caroserie ce poate fi vopsită în două culori.

https://ok.ru/videoembed/2321868458512
https://ok.ru/videoembed/2321868524048

Din imagini se poate observa că habitaclul a fost făcut cu grijă, cu atenţie mai mare la detalii decât în alte maşini chineze. Pielea naturală, velurul şi inserţiile din lemn sunt la ordinea zilei. Planşa de bord cuprinde două ecrane principale color, unul în spatele volanului drept panou de bord, iar altul pentru sistemul multimedia.

Pasagerul din faţă va avea în faţa sa un panou luminos sincronizat cu sistemul de iluminare ambientală. Volanul maşinii este perforat la fel ca şi scaunele, iar comenzile îi sunt în mare parte tactile. Butonul de pornire a motorului (vă lăsăm să ghiciţi cu al căror modele se aseamănă) este localizat în mod interesant între comenzile pentru climatizare de pe consola centrală.

Hongqi H9 a fost arătat la debut în cea mai luxoasă versiune cu scaune spate individuale, care au reglaj electric, încălzire și ventilație. Mai târziu vor exista opțiuni mai simple cu o banchetă cu trei locuri. Printre alte opţiuni se numără: acoperiș panoramic, sistem de ionizare şi parfumare a aerului, prize, porturi USB, ecrane separate pentru pasagerii din spate și multe altele.

Informații despre părţile componente de sub caroserie, dar şi despre tehnologiile de la bord nu sunt multe deocamdată, deşi, după cum ne-a convins lista de dotări şi opţiuni a modelului Hongqi L5, numărul lor ar trebui să fie generos şi toate de ultimă generaţie pentru a putea real concura pe piaţă.

Noul H9 este făcut pe baza unei platforme proprii a FAW, cu tracţiune pe puntea din spate şi cu un motor poziţionat longitudinal, în timp ce suspensia îi este una pneumatică. Gama de motoare este compusă iniţial din două unităţi turbo: de 2.0 litri şi cu patru cilindri (252 CP/380 Nm) și un V6 de 3.0 litri (283 CP/400 Nm). Pentru piaţa din China aceste motorizări sunt mai mult decât suficiente, asta pentru că local acelaşi S-Class sau BMW Seria 7 este oferit cu motoare turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri.

Toate mașinile au o cutie de viteze robotizată cu două ambreiaje, iar versiunea cu motor V6 poate accelera până la 100 de km/h în mai puțin de opt secunde. De asemenea, printre dotări se numără un sistem de pilotare semi automată de nivel 2.5, care include neapărat şi minim un cruise control adaptiv, sistem de menţinere în bandă şi alţi asistenţi corespunzători.

Hongqi H9 va apărea pe piața chineză mai aproape de vară. Preţul de start este necunoscut deocamdată.

În timpul prezentării, compania şi-a anunţat şi planurile pentru viitor. Obiectivul pentru 2020 este extinderea gamei la patru familii principale (L, S, H și Q) și vânzarea deja a 200.000 de mașini. În același timp, până în 2022, FAW intenționează să crească vânzările de mașini Hongqi la 400.000, iar până în 2030 să ajungă la un milion de mașini realizate local!

În următorii cinci ani tocmai 21 de modele noi vor intra pe piață, 18 dintre ele fiind hibride sau electrice! Șase centre științifice și tehnologice vor fi responsabile de dezvoltarea lor, inclusiv localizate în Munchen și Silicon Valley.

Și în plus, deja în 2021, Hongqi promite să introducă un sistem de pilotare semi automată de nivel 4, gata pentru a fi introdus pe modelele de serie!

GALERIE FOTO
(sursă poze în detalii: autohome.com.cn)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/