Se încheie cea de-a 7 şi a 6-a săptămână consecutivă de reducere a preţurilor la benzină şi motorină. Cât vor costa în weekend

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Săptămâna curentă reprezintă cea de-a 7-a consecutivă în care se înregistrează o scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a 6-a pentru motorină. În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0.95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0.97 lei/litru la motorina standard.

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale. Astfel, pentru următoarele trei zile, 6-8 august inclusiv, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard vor fi:

  • 27.27 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-19 bani);
  • 26.66 lei/litru – pentru motorina standard (-8 bani).

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise