(foto) Maşina care a servit drept muză pentru crearea noului Bugatti W16 Mistral a fost arătată cu 88 de ani în urmă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Designul rafinat și inginerie superlativă stau la baza a tot ceea ce a creat Bugatti în istoria sa lungă și ilustră. Dar chiar și printre măreția de durată există câteva modele care se remarcă ca fiind extra speciale. Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine este o astfel de mașină. 

Pe cât de rar și misterios, pe atât de frumos, acesta din imagini fiind singurul exemplar care mai există. Anume acest model a servit drept sursă de inspiraţie pentru crearea formelor noului W16 Mistral, ultimul Bugatti cu motor W16.

În fața unui public al presei auto mondiale și al pasionaților de mașini, Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid a fost dezvăluit la Salon de l’Automobile din Paris în octombrie 1934. Unul dintre numeroasele tipuri de caroserie utilizate pentru legendarul Bugatti Type 57 – Grand Raid a fost conceput special pentru competiție – cuvântul raid fiind folosit pentru a descrie un raliu lung și anevoios în limba franceză.

Au fost doar 10 șasiuri „Grand Raid” construite vreodată, dar poate cel mai intrigant dintre ele este Type 57 Roadster Grand Raid Usine și caroseria sa emblematică, care a fost prezentată la Salon de l’Automobile din Paris. Acest exemplar unic a prezentat un corp din aluminiu. Singurul model despre care se știe că a fost construit este numărul șasiului 57222, care este finisat în negru și galben – culorile preferate ale fondatorului Bugatti – Ettore Bugatti.

Interesant ar mai fi de remarcat că un misterul înconjoară acest Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine. Usine nu a fost niciodată un nameplate oficial al Bugatti și se crede că Jean Bugatti, fiul fondatorului Bugatti, s-a ocupat de al său design.

Modelele Type 57 Roadster Grand Raid se deosebeau de versiuni precum Type 57SC Atlantic și Type 57S Atalante prin faptul că au fost proiectate pentru curse, fiind evidențiate de aripile alungite şi care prezintă o rezistenţă foarte redusă a aerului, parbrizul în formă de V și suporturile aerodinamice pentru tetiere.

Unghiul coloanei de direcție a fost reglat pentru a muta șoferul mai înapoi în șasiu, iar levierul cutiei de viteze, frâna de mână și pedalele au fost de asemenea repoziționate.

Sub capotă are un motor de 3.2 litri şi cu opt cilindri în linie. Cu aproape 140 de cai putere generaţie, acesta permite maşinii să atingă o viteză maximă de puţin peste 150 de km/h.

La scurt timp după ce a uimit lumea cu designul său frumos și șasiul cu specificații înalte la Salon de l’Automobile din Paris, Type 57 Roadster Grand Raid Usine a fost înscris pentru participare în raliul Paris-Nisa de către legendarul pilot Pierre Veyron – omul al cărui nume îl poartă din 2005 primul Bugatti din era modernă. În aprilie 1935, în mâinile pilotului de Grand Prix Robert Benoist, Type 57 Roadster Grand Raid Usine a ocupat primul loc la proba de urcare a dealului Chavigny.

În 1946 mașina a fost vândută primului său proprietar de după război. Sub proprietatea sa a fost modificat luminile din aripi, dar aceste intervenții au fost ulterior eliminate, restabilindu-se complet mașina la configurația inițială – așa cum a fost văzută la Salon de l’Automobile acum 88 de ani. Din 2001, acest exemplar este expus la Muzeul Louwman din Haga, Olanda.

Muzeul Louwman este locul în care cei peste 130 de ani de progres, inovație și design sunt evidențiate prin colecția unică de peste 275 de exemplare splendide din istoria automobilului. Prezentând cea mai veche colecție privată de mașini istorice din lume, este casa perfectă pentru această bucată incredibil de rară din istoria automobilelor.

Fondat în 1934, deține una dintre cele mai bune colecții de mașini și motociclete emblematice din lume și a rămas în posesia familiei Louwman de la deschidere. Astăzi este administrat de Evert Louwman, fiul fondatorului Pieter Louwman. Această colecție spectaculoasă de mașini este găzduită într-una dintre cele mai impresionante clădiri din Țările de Jos, proiectată de arhitectul câștigător al premiului Driehaus, Michael Graves, și situată pe Leidsestraatweg din Haga.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/