(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Bugatti W16 Mistral – ultimul Bugatti cu W16

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă de când Veyron a fost introdus în 2005, motorul W16 a fost inima care a bătut în fiecare Bugatti, absolut fiecare, fără nicio excepţie. Iar un automobil stradal care duce la bun sfârșit epoca acestui agregat unic a fost întotdeauna destinat să fie special: exclusivist, elegant și puternic. Trebuie să fie cel mai bun de acest gen. Faceţi cunoştinţă cu W16 Mistral – roadsterul suprem.

Denumirea-i Mistral vine de la un vânt puternic care suflă din valea râului Rhône, prin orașele cochete ale Coastei de Azur din sudul Franței și în Marea Mediterană. Iar muza designerilor a fost Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid din 1934, un roadster sportiv care reprezintă apogeul designului elegant.

Caracteristici cheie:

  • În designul și ingineria sa este complet personalizat.
    • Având şi abilităţi de carosier, Bugatti a făcut pentru modelul dat una complet nouă.
    • Monococul existent nu este pur și simplu tăiat deasupra montanților A pentru a face loc noului design open-top (maşina nu are niciun fel de acoperiş), ci a fost recreat și remodelat pentru a crea o siluetă mai rotunjită, fără a compromite performanța.
    • Un parbriz curbat care aparent se înfășoară în jurul montanţilor A, se amestecă perfect cu geamurile laterale și creează un efect de “vizieră” care sugerează nivelurile de performanță pe care le oferă W16 Mistral. Parbrizul în sine este o minune a ingineriei, curbat suficient pentru a crea designul rotunjit al vizierei, fără a distorsiona vederea șoferului.
    • Linia superioară a parbrizului și a geamurilor laterale curge intenționat în jurul prizelor de aer laterale. Această linie se întoarce înapoi sub geamuri şi vizual pleacă până la grila frontală în formă de potcoavă, creând un nou caracter tridimensional pentru celebrul Bugatti C-line introdus pe Chiron.
  • S-a reinventat total și aspectul frontal, în conformitate cu aspectul vertical al modelelor exclusive precum Divo și La Voiture Noire.
    • Farurile stivuite vertical sunt complet personalizate (cele patru elemente fac referire la cele patru turbocompresoare ale motorului şi la tracţiunea pe cele patru roţi), iar faimoasa grilă-potcoavă este reimaginată pentru a fi mult mai tridimensională.
      • Suprafața 3D a farurilor funcționează, de asemenea, ca un suport aerodinamic care pâlpâie aerul prin lumină și prin arcul roții pentru a îmbunătăți rezistența aerodinamică.
      • Grila mai largă permite ca radiatorul motorului cu temperatură ridicată să fie alimentat complet doar de la o singură admisie, lăsând cele două prize laterale să se concentreze doar pe furnizarea de aer spre intercoolere.
    • În spate este o iterație izbitoare, dar și mai elegantă a stopului în tematică X de la Bolide.
      • Stopurile X servesc funcției de aerisire a răcitoarelor laterale de ulei prin conducte care leagă spațiul negativ triunghiular dintre elementele X de radiatoarele laterale. Prin urmare, se creează o cădere de presiune între prizele laterale și prizele din spatele ale lui W16 Mistral, care ajută la gestionarea cât mai eficientă a circuitului de răcire la temperaturi medii al puternicului W16.
  • Pentru a menține secțiunea laterală a caroseriei subțire, dar și pentru a permite un flux optim de aer la motor, prizele răcitorului de ulei de pe lateral au fost separate în mod intenţionat de prizele de aer ale motorului, care acum stau pe acoperiș, chiar în spatele ocupanților. Cele două noi cupe de aer ale motorului montate pe acoperiș fac o referinţă la modelele Type 57 Roadster Grand Raid şi Veyron 16.4 Grand Sport.
    • Noile cupe de aer cu inducție ram din spatele tetierelor au fost dezvoltate încă de la început, având în vedere testele stricte de răsturnare, astfel încât fiecare este fabricat dintr-o structură personalizată din fibră de carbon care poate susține întreaga greutate a mașinii în cazul unei răsturnări!
    • Acest nou aspect de admisie îmbogățește, de asemenea, experiența W16 a șoferului, subliniind orchestra între zgomotul de admisie generat la accelerație și fluierul supapei de la cele patru turbocompresoare când se ridică supapa de acceleraţie. Bugatti spune că este o senzație fonetică de neegalat în lumea auto.
    • În funcţie de viteză, aceste prize de aer pot trimite spre motor aproximativ 70.000 de litri de aer în fiecare minut!
  • Pentru a dezvolta niveluri incomparabile de eleganță și emoție, W16 Mistral prezintă cele mai recente inovații inginerești. Materialele compozite avansate de la Bugatti sunt asociate cu imprimarea 3D din titan și aluminiu de ultimă generație pentru a asigura un design izbitor, performanțe maxime și fiabilitate robustă. O analiză detaliată a rigidității dinamice a permis inginerilor să dezvolte soluții ușoare care să asigure o manevrabilitate și o performanță optime în cele mai extreme condiții.
  • Dedicarea pentru calitatea materialelor rămâne un semn distinctiv al designului interior Bugatti: componente avansate, ușoare din titan, din aluminiu măcinate dintr-un bloc solid și piele moale, fără pete.
    • O noutate este o piele lânoasă țesută, complexă, utilizată pe panourile de uși nou proiectate, testată meticulos și produsă la standardele de calitate Bugatti. Compania dă asigură că va fi rezistentă peste 100 de ani!
    • Iar levierul cutiei de viteze – prelucrat dintr-un bloc solid de aluminiu – are o notă de lemn și o inserție de chihlimbar cu faimoasa sculptură “elefant dansator” a lui Rembrandt Bugatti, încuiată în interior. Iterațiile acestei sculpturi au împodobit cândva capota legendarului Type 41 Royale – cel mai luxos roadster creat vreodată.

Doar 99 de exemplare W16 Mistral vor fi construite, la un preț net de start de 5.000.000 de euro! Livrările urmează să înceapă în 2024. Toate maşinile sunt deja vândute!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/