(foto) Compacta Mazda2 Hybrid a fost actualizată pentru anul 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată că şi Mazda a revizuit modelul Mazda2 Hybrid, după ce Toyota a acţionat la fel cu Yaris la sfârşitul primăverii. S-a actualizat printre altele exteriorul și s-au modernizat tehnologiile de siguranță. De asemenea, automobilul compact este acum mai ușor de configurat datorită unei noi structuri a liniilor de echipare.

Lansat în urmă cu aproape doi ani, Mazda2 Hybrid s-a impus imediat ca un model progresiv în portofoliul mărcii.

Mazda2 Hybrid 2024 a primit o nouă față prin adaptarea unui nou design al barei de protecție și al grilei de radiator. Împreună cu spatele unic – proiectat în European Design Studio și având o garnitură a hayonului în culoarea caroseriei – configurația creează un aspect sportiv și oferă vehiculului o suprafață expresivă. Nouă este culoarea exterioară Glass Blue.

Mazda2 Hybrid dispune în continuare de o tehnologie hibridă inteligentă care trece fără probleme între modurile de funcţionare pur electric, pur pe benzină și combinată. Mașina compactă combină un motor pe benzină cu trei cilindri de 1.490 cm3 (92 CP) cu un motor electric de 59 kW (80 CP), pentru o putere totală a sistemului de 116 CP.

Cu această motorizare, maşina poate realiza 0-100 km/h în 9.7 secunde și atinge o viteză maximă de 175 km/h. În ciclu mixt WLTP poate înregistra un consum de numai 3.8-4.0 l/100 km și emisii de CO2 de doar 87-97 g/km (în funcție de dimensiunea roților şi echipare). De la pornire şi până la viteze mici spre medii rulează pur electric. Motorizarea superioară de 130 CP rămâne din câte se pare exclusivă pentru Yaris.

Un nivel ridicat de siguranță este garantat în toate variantele: echipamentul standard include un pre-crash safety system, un sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, recunoaștere a indicatoarelor rutiere, cruise control adaptiv și multe altele.

Noul Mazda2 Hybrid 2024 este disponibil în cinci echipări: Prime-line, Center-line și Exclusive-line, alături de Homura și Homura Plus.

  • Modelul de bază cuprinde o gamă de caracteristici atractive legate de confort și tehnologie, inclusiv intrare fără cheie, conexiune USB-C, integrarea smartphone-ului cu Apple CarPlay și Android Auto pe monitorul de 9.0 inchi, climatizare automată, cameră video posterioară, cruise control adaptiv, etc.
  • Center-line adaugă printre altele încă patru difuzoare pentru o experiență audio mai captivantă, jante de 15 inchi, un volan şi levier al cutiei de viteze îmbrăcate în piele, geamuri posterioare acţionate electric, oglinzi în parasolare, ştergătoare de parbriz sensibile la ploaie, etc.
  • Echiparea Exclusive adaugă smart keyless entry, oglinzi laterale rabatabile automat, jante din aliaj de 16 inchi, senzori de parcare față/spate, asistență pentru unghiul mort (BSM) și asistența pentru controlul parcării (RCTA).
  • Homura se bazează în continuare pe caracteristicile din linia Exclusive pentru a include lămpi LED pe față și spate, precum și jante din aliaj de 17 inchi. Geamuri fumurii, căptușeala neagră a tavanului, scaune pe jumătate tapiţate cu vinil, climatizare automată pe două zone, încărcătorul wireless şi un panou de bord de 7.0 inchi, precum și iluminare interioară cu LED-uri sporesc și mai mult confortul.
  • Iar echiparea de top Homura Plus pune pe maşină un panou de bord de 12.3 inchi, un monitor central de 10.5 inchi, un head-up display color de 10 inchi şi un sistem de navigaţie, pe lângă un acoperiș panoramic din sticlă și oglinzi în parasolare.

Mazda2 Hybrid 2024 este o mașină importantă pentru Mazda în Europa, astfel încât va fi disponibilă de cumpărat în cel mai scurt timp.

Cmentariile sunt închise