Moldova: Şoferii care deţin permise de conducere fără termen de valabilitate vor fi nevoiţi să le schimbe

0

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor pregăteşte un proiect de hotărâre care i-ar putea nemulţumi pe unii şoferi din Republica Moldova, mai exact pe cei care deţin permise de conducere de tip vechi, care nu au un termen de valabilitate.

Pe scurt, dacă se va aproba de către Guvern, aceste tipuri de permise vor avea deja un aşa-zis termen de valabilitate. Conducătorii auto care le au vor fi obligaţi să le schimbe până în 2019.

De asemenea, şoferii care vor atinge vârsta de 65 de ani, vor fi obligați să treacă un control medical, iar permisul va fi eliberat pe un termen de 5 ani și nu 10, cum este în prezent.

Vezi şi: Ce trebuie să faci pentru a recupera permisul de conducere dacă a fost suspendat

Modificările vin să rezolve problema recunoaşterii permiselor de tip vechi atunci când şoferii moldoveni circulă în statele UE.

Prin urmare, autoritățile propun ca acest tip de documente să fie schimbate, iar conducătorilor care vor avea 65 de ani, să le fie eliberate doar pentru 5 ani. Scopul este ca șoferii să treacă controlul medical, astfel încât să nu existe restricții medicale, pe care aceștia să le ignore.

În prezent, există trei modele de permise de conducere. Primul model este cel stabilit încă în 1995, care nu are termen de valabilitate. Următoarele două modele au fost stabilite în 2008 și 2015, au termen de valabilitate de 10 ani și se diferențiază doar prin unele elemente de securitate.

Sursă: BizLaw

0 comentarii
 1. Moldoboi spune

  Numai bani sa scurga din populatie, magarii. Cei care circula in UE si acum pot sa-si schimbe permisul daca le trebuie si vor. De ce sa-i obligi pe toti? Or e mai bine sa scurgi la fiecare 5 sau 7 ani bani din om decat o singura data cum era pina acum.

 2. cetatean spune

  Este un proiect bun care ca scop verificarea sanatatii soferului la fiecare 10 ani. Asa e in toate tarile dezvoltate. Problema la noi e coruptia si orice drogat sau avind alte probleme de sanatate care ar pune in pericol siguranta rutiera (a sa si a altor pesoane), poate ushor “cumpara” certificatul medical. Rezultatul final o sa fie DOAR imbogatirea celor care elibereaza permise si a celor care examineaza medical pacientii. Scurgere de bani de la soferi….

 3. Liviu spune

  In asa caz mai bine ar face o testare a cunoasterii regulamentului rutier printre soferi. Caci tare urit cunosc regulamentul. Veti fi foarte curiosi sa aflati ca 90% din soferi vor cadea la un test cinstit.

 4. Anonim spune

  mi se pare ca restrictia cu virsta contravine legii privind nediscriminarea

 5. Anonim spune

  fara comentarii dobitoci nesatui batae de joc de virstnici rusine!!!!!

 6. siroja spune

  astai moldova bleati si ceia ce ati votat.

 7. Anonim spune

  Lasa sa schimbe ca eu am permis de acesta nou si nii tot una sior schimba eii

 8. Anonim spune

  Si pentru cei care traiesc in strainatate si vin acasa odata in 3-5 ani pe o saptamina? Sa-si petreaca vacanta prin МРЭО-ri si pe la medici? De ce sa nu faceti omeneste? Hai sa ne gandim un pic: ce fel de control medical este important pentru soferie? Corect, controlul vederii. De ce sa nu faceti ca in Canada atunci? Direct in oficiul reinoirii permiselor (care se face gratis), la FIECARE GHISEU, sunt aparate pentru controlul vederii, si pentru fotografiat. Gata! Asa vine omul odata in patru ani, se fotografiaza si i se controleaza vederea. Pai nu, Moldova e diferita: Hai du-te si da-i lu Vasilica la spital vreo doua sute de lei, apoi Ilenutsei de la CRECA inca vreo 200, si pe urma plateste pentru permis procesare intr-o zi (caci iti va trebui cumva sa pleci cu masina acasa) inca vreo doua mii. Tampiti.

 9. Anonim spune

  1 aprilie?

 10. Anonim spune

  magari!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/