Peripețiile unor moldoveni în Italia: Furau carburant inclusiv de la poliție și îl revindeau mai ieftin

Patru moldoveni stabiliţi de ceva vreme în Italia au găsit cum să facă bani cu carul, însă nu pentru multă vreme. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi că au clonat zeci de carduri pentru combustibil (peste 100) și își făceau plinul pe gratis!

Chiar acum câteva ore au fost condamnați la închisoare!

Potrivit informaţiilor din presa locală, pe lângă faptul că îşi clonau carduri, conaţionalii noştri și-au dotat mai multe furgonete cu rezervoare în plus pentru combustibil, iar, după ce își făceau plinul, vindeau combustibilul la un preț redus altor persoane.

Ancheta pe acest caz a început atunci când s-a descoperit că infractorii au clonat un card de combustibil al Poliției Rutiere din Verona şi iată aici a fost marea lor greşeală. Prin urmare, investigaţiile poliţiştilor din Verona şi Brescia au dus la identificarea grupului infracţional.

Încă în iulie 2018, oamenii legii au identificat locul unde era ascuns unul dintre vehiculele dotate cu două rezervoare pentru combustibil, astfel fiind reţinut un moldovean în vârstă 27 de ani. O situaţie similară s-a produs în Brescia, dar deja în octombrie 2018. Atunci au fost reținuți alţi doi membri ai grupării infracţionale, care s-au dovedit a fi la fel cetăţeni ai ţării noastre.

În 2019 suspecții au fost plasați în arest preventiv. Acasă la liderul grupării, un alt moldovean în vârstă de 44 de ani, poliţiştii au găsit mai multe carduri clonate, dar și utilaje cu ajutorul cărora acestea puteau fi falsificate.

Pe 26 octombrie curent, bănuiţii şi-au aflat sentinţele. Liderul grupării a fost condamnat la patru ani și zece luni de închisoare, iar ceilalți trei suspecți au primit câte doi ani şi opt luni, doi ani şi două luni şi doi ani de privaţiune de libertate.

Vezi şi: (video) SUA: Poliţia a confundat filmările unui videoclip cu furtul real al unei maşini şi a început să tragă

Cmentariile sunt închise