(video) Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse a apărut acum 10 ani și încă deține recordul de viteză printre mașinile open-top

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bugatti a dezvăluit modelul Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, versiunea fără acoperiș al lui Veyron 16.4 Super Sport, în 2012, marcând astfel un deceniu de la apariție. La scurt timp după aceea, roadster-ul a doborât recordul de viteză pentru automobilele de producție stradale open-top – și îl păstrează până în prezent!

1.200 CP într-un roadster – odată cu introducerea lui Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse în 2012, Bugatti a stabilit noi standarde de putere și performanță de la un roadster. Un an mai târziu, extraordinara mașină hypersport și-a consolidat statutul unic în lumea automobilelor, atingând o viteză maximă de 408,84 km/h – impunându-se drept cel mai puternic și mai rapid roadster de producție din lume, un record pentru vehiculele open-top care nu a fost bătut până astăzi.

Președintele Bugatti Automobiles, Christophe Piochon, își amintește cum, după ce Veyron 16.4 Super Sport coupé a introdus în lume motorul W16 de 1.200 CP, clienții și-au exprimat dorința pentru o versiune fără acoperiș, una care s-ar lăuda cu aceeași putere de neconceput. Doleanța a fost ascultată și inginerii au petrecut lunile următoare dezvoltând mașina din imagini.

Cea mai mare provocare a fost obținerea unei stabilități suficiente la volan, redefinirea protecției în caz de răsturnare și a acoperișului detașabil al predecesorului Veyron 16.4 Grand Sport (versiunea fără acoperiș al lui Veyron 16.4 Coupe). Designul structural foarte specific al lui Veyron trebuia consolidat în continuare. Pentru a realiza acest lucru, a fost creat un modul de acoperiș detașabil din policarbonat ușor, care a făcut posibilă conducerea fără el deasupra după doar câteva mișcări realizate manual.

Ceea ce sună simplu a fost, în realitate, destul de complex – pe coupé, acoperișul este o parte integrantă a cadrului monococ, cel care ajută la asigurarea mașinii cu o stabilitate remarcabilă. În roadster, au trebuit adăugate armături suplimentare cu rigiditate la torsiune extrem de ridicată – 22.000 Nm pe grad – de-a lungul traseelor ​​de sarcină calculate pentru a atinge standardele necesare de rigiditate și siguranță!

Compartimentul extrem de robust și ușor construit în design monococ a necesitat o combinație optimă de rigiditate a caroseriei și construcție ușoară. Dacă o parte integrantă a structurii – adică acoperișul – este îndepărtată, acele căi influențate de sarcină trebuiau redefinite pentru a menține rigiditatea ridicată a vehiculului și siguranța la impact, care includ protecție la impact lateral și răsturnare.

Structura monococă a mașinii a fost în consecință ranforsată în jurul pragurilor laterale și a tunelului de transmisie, iar montanții B au fost rigidizați lateral printr-un suport din fibră de carbon. O placă centrală de carbon de sub tunelul de transmisie a servit pentru a se asigura că vehiculul era mai puțin predispus la îndoire torsională decât orice alt roadster.

În plus, portierele lui Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse sunt realizate din fibră de carbon și maschează un suport longitudinal integrat cu știfturi care trece sarcina de la montantul A la cel B în cazul unui accident, reducând forța de impact.

Motorul W16 de 8.0 litri livrează pe această mașină 1.200 CP/1.500 Nm și îi permite să facă 0-100 km/h în 2.6 secunde și să atingă o viteză maximă de 410 km/h (cu acoperișul pus). În timpul stabilirii recordului în 2013, la volan fiind omul de afaceri și pilotul de curse chinez Anthony Liu, a fost înregistrată o viteză de 408,84 km/h cu acoperișul scos.

„Fără acoperiș, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse demonstrează cât de neegalat este expertiza inginerească a Bugatti. Deși distribuția greutății este complet diferită când acest element este scos, vehiculul rămâne stabil și accelerează la fel de impresionant precum ar face-o cu acoperișul instalat. Cu Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, Bugatti a dovedit că este posibil să se construiască o mașină super sport open-top, cu performanțe foarte înalte și putere, care se conduce extrem de dinamic și în același timp foarte confortabil.”

Christophe Piochon

Predecesorul lui Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse care a fost dezvăluit în 2008 – Veyron 16.4 Grand Sport care se lăuda cu 1.001 CP – le-a permis deja clienților să experimenteze o putere fenomenală fără nimic deasupra capului, dar Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse a amplificat această experiență mai mult, respectându-și numele – Vitesse (viteză, din franceză). Creșterea cu 199 CP față de Veyron 16.4 Grand Sport a fost realizată în primul rând datorită a patru turbocompresoare mai mari, împreună cu noi intercoolere.

Designul mașinii a fost și el revizuit: partea din față are prize de aer largi, ca la Veyron 16.4 Super Sport. Fanta de aer de jos se extinde lateral în compartimentul roții, oferind roadsterului un aspect extrem de comandant. Direct sub priza de aer este un nou spoiler frontal. Un difuzor dublu, un sistem central de evacuare cu două țevi și un spoiler pentru marginea plafonului, toate se combină pentru a oferi spatelui mașinii un design incredibil de izbitor. Și spre deosebire de coupé, “pielea” roadsterului este realizată în întregime din carbon. Prin urmare, Bugatti oferă și opțiunea de vopsire și acoperire a materialului în orice culoare dorită, lăsându-i în același timp textura frumoasă la vedere.

Spre deosebire de Veyron 16.4 Super Sport, dar la fel ca toate celelalte modele Veyron, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse are două prize de aer pe fiecare parte a capacului motorului. Pe roadster au două scopuri: în primul rând, aspiră aer pentru motorul cu 16 cilindri și, în al doilea rând, sunt o parte integrată elegant a protecției în caz de răsturnare (ascund elemente care se declanșează și nu permit mașinii, în zona cabinei să stea cu acoperișul lipit de pământ, ceea le poate salva viața pasagerilor sau îi poate feri de traumatisme în zona gâtului).

Bugatti a consolidat, de asemenea, toate componentele sistemului de propulsie, inclusiv angrenajul transmisiei cu șapte trepte și cu dublu ambreiaj (DSG). Un sistem de alimentare cu combustibil, preluat de la Veyron 16.4 Super Sport, care dispune de un rezervor cu patru pompe, furnizează motorului suficient combustibil (benzină 95 dintr-un rezervor de 100 de litri, în timp ce consumul poate depăși cu ușurință 40 de litri la 100 de km parcurși). Iar pentru a pune puterea pe drum în mod fiabil și confortabil, Bugatti a reajustat șasiul, inclusiv ESP, anvelopele și frânele – toate acestea reducând ruliul și înclinarea la un minim aproape imperceptibil.

Cu plafonul închis, modelul predecesor, Veyron 16.4 Grand Sport cu 1.001 CP, atinge o viteză de 407 km/h, egală cu cea a coupeului. Când plafonul este coborât, Bugatti reduce electronic viteza la 360 km/h. La Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, nu numai că puterea este mai mare, ci și viteza maximă. Cu 1.200 CP atunci când plafonul este pus, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse accelerează până la 410 km/h, în timp ce viteza sa este limitată la 375 km/h când este scos.

„Zgomotul intern și turbulențele sunt reduse la minimum datorită spoilerului de pe marginea acoperișului și a unui deflector de vânt elaborat special. Chiar și la viteze maxime de peste 200 km/h, pasagerii pot încă purta o conversație. Am putut astfel să satisfacem o dorință fundamentală a clientului.”

Pe lângă carbon, aluminiu și magneziu, Bugatti a folosit pe mașină o tapițerie specială rezistentă la umezeală, cu cusături fine.

Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse a fost ultimul model din seria Veyron, versiunea din 2013 fiind creată ca parte a gamei Les Légendes de Bugatti. Les Légendes de Bugatti a sărbătorit nu numai șase personalități istorice Bugatti – Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti, Meo Costantini, Rembrandt Bugatti, Black Bess și Ettore Bugatti – ci și creativitatea și măiestria unică a mărcii. În acest scop, pentru ediția Les Légendes de Bugatti a lui Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, designerii au folosit metode și materiale de finisare nemaivăzute până atunci astfel într-un vehicul. Toate modelele Légendes, care erau limitate la doar trei vehicule fiecare, s-au epuizat imediat.

În total, cu toate edițiile limitate și alte exemplare unicat, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse a fost construit în 92 de exemplare. În cinstea recordului de viteză stabilit a fost creată ediția WRC, opt mașinii fiind finisate identic într-o combinație neagră-portocalie la exterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata