(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noul Hyundai Veloster N

Încă o premieră a celor de la Hyundai în cadrul Salonului Auto de la Detroit este noul Veloster N, o maşină sport făcută pe baza noii generaţii Veloster şi care este a doua din linia de modele făcute de subdiviziunea N Performance.

Din punct de vedere tehnic, noutatea care a fost testată pe circuitul german Nurburgring, practic imită hatchback-ul Hyundai i30 N.

În ce priveşte designului exterior şi interior, care trebuie să fie tipic pentru o maşină sportivă, Veloster N se deosebeşte de un model obişnuit printr-un kit exterior aerodinamic nou. Bara de protecţie frontală include prize prin care curenţii de aer pleacă spre mecanismele de frânare şi le răcesc. Tot aici se mai regăseşte un splitter la marginea grilei radiatorului care ajunge până jos.

Pe lateral avem praguri noi, dar şi jante din aliaj care pot măsura 18 inci şi vin împreună cu anvelope Michelin Pilot SuperSport sau 19 inci cu anvelope Pirelli P-Zero. În partea posterioară domină un spoiler “dublu”, un difuzor şi două terminaţii masive ale eşapamentului sport activ.

În habitaclu se remarcă un volan sport multifuncţional şi pe care se regăsesc comenzi pentru schimbul regimului de rulare, scaune cu profil sportiv, un panou de bord cu ceasuri a căror ace stau în poziţie verticală când maşina nu rulează, panou cu indicatori luminoşi care arată momentul oportun al schimbului treptelor şi mai multe elemente făcute în culoarea caroseriei.

Trecem acum la partea cea mai interesantă. Sub capotă se ascunde se ascunde un motor turbo de 2.0 litri T-GDI, care produce aproape 280 de CP şi 352 Nm de cuplu (i30 N este disponibil în două variaţii de putere). Cutia de viteze este una manuală cu şase trepte a căror comutare este scurtată. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate deocamdată.

Hyundai Veloster N mai dispune de cinci regimuri electronice de rulare, suspensie adaptivă cu o bară stabilizatoare spate întărită, diferenţial cu alunecare limitată autoblocabil, mecanisme de frânare mai performante cu discuri mai mari, sistem de stabilitate care poate fi deconectat complet, sistem multimedia cu ecran de opt inci, pachet de sisteme de asistenţă şi siguranţă, etc.

Hatchback-ul sport va putea fi vopsit în doar patru culori (pentru piaţa din SUA): Ultra Black, Chalk White, Racing Red şi N-exclusive Performance Blue.

Producţia noului Hyundai Veloster N va începe în septembrie 2018 în Ulsan, Coreea de Sud. Primele maşini vor ajunge în SUA până la sfârşitul anului. Preţul de start este deocamdată necunoscut.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/