Goală, dar nu de tot! Ce s-a descoperit într-o autocisternă trecută printr-un scaner de la frontieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cineva şi-a comandat motorină mai ieftină din Moldova, ori şoferul a decis să încerce să câştige ceva bani în plus?

Funcționarii postului vamal Leușeni, de comun cu colegii din cadrul Autorității Vamale Române care participă în cadrul controlului coordonat în postul vamal Albița, au supus astăzi verificărilor un ansamblu cap-tractor cu cisternă de model Volvo FH 500, condus de un conațional în vârstă de 36 de ani cu cetățenie română și Republica Moldova, pentru că a prezentat suspiciuni.

Șoferul a selectat pista pentru automarfare goale și a declarat că nu transportă nimic. De fapt însă, “a uitat” să declare 2.907 de litri de motorină, în valoare de aproximativ 7.000 de lei româneşti, care urma să fie introdusă ilegal în România.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului nedistructiv cu raze X, iar în rezultat, în compartimentul numărul 3, a fost descoperit un lichid de culoare verde-gălbui, cu miros perceptibil, aromatic, specific de motorină, fără acte de însoțire, nedeclarat organului vamal.

Preliminar, s-a stabilit că valoarea de piață a motorinei ar fi de circa 80.000 lei moldoveneşti. Carburantul a fost reţinut în vederea confiscării, iar investigațiile pe caz continuă.

Firma de transport căreia aparţine camionul a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei româneşti.

Cmentariile sunt închise