(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noul Hyundai Veloster şi Hyundai Veloster Turbo

După o campanie amplă de promovare, subdiviziunea americană a companiei Hyundai a prezentat oficial noua generaţie a hatchback-ului Veloster. Debutul a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Modelul care s-a vândut o perioadă oficial şi în ţara noastră (generaţia precedentă) a păstrat caracteristica sa unică în segment: o portieră din partea şoferului şi două pentru pasageri de cealaltă parte.

Designul proaspăt a fost un efort de colaborare al designerilor Hyundai din Seoul, Coreea de Sud și al centrului american de design din Irvine, California. Veloster combină atracția de design a unui coupe sport cu versatilitatea unei uși spate suplimentare pentru pasageri, într-o configurație asimetrică de două plus unu pentru un acces mai ușor pe scaunele din spate.

Din partea frontală, farurile cu LED-uri disponibile și LED-urile pentru luminile de zi se află în preajma unei grile a radiatorului cu design nou, cu amprentă “cascade grille”. Prizele de aer din bara de protecţie faţă contribuie în mod activ la aerodinamica maşinii, pe lângă designul caracteristic unei maşini sportive.

O mare parte din reproiectare derivă din proporții și volum sporite; noua formă transmite în mod clar performanță dinamică concentrată. Poziția sa pe lateral este mai musculoasă, cu aripi și arcuri pentru roți mai mari pentru un aspect mai atrăgător. Stopurile pot fi opţional full LED, iar jantele pot măsura până la 18 inci.

De asemenea, opţional se poate personaliza automobilul prin mai multe suprafeţe care pot fi fumurii sau de culoare neagră, inclusiv acoperişul, iar modelele Turbo şi R-Spec se remarcă prin prezenţa a două terminaţii a eşapamentului.

Caracterul asimetric vine şi la interior, acolo unde totul este orientat mai mult spre şofer. Fiecare nivel de echipare sau finisaj aduce culori, materiale și accente unice, diferențiind în continuare fiecare model cu diferite nuanțe și texturi.

Sistemul multimedia premium, care poate avea un ecran tactil de şapte sau opt inci, afişează cu uşurinţă interfeţele Android Auto, Apple CarPlay sau imagini de pe camera video spate. De asemenea, este posibilă realizarea conexiunii la internet prin Blue Link LTE sau la un smartphone care poate fi şi reîncărcat prin inducţie electromagnetică. Opţional sistemul audio Infinity Premium are în total opt difuzoare, un subwoofer şi un amplificator.

Cu ajutorul serviciilor Blue Link unele comenzi ale maşinii pot fi efectuate de la distanţă printr-o aplicaţie mobilă sau cu ajutorul unui ceas inteligent.

O noutate pe care o aduce Veloster este prezenţa unei noi suspensii spate pe varianta Turbo. Dacă în faţă a fost montată pentru a fi utilizată în continuare una de tip McPherson cu o bară stabilizatoare de 24 de mm, în spate este o suspensie uşoară şi independentă multi-link cu o bară stabilizatoare de 19 mm.

Gama de motoare este compusă din două motoare pe benzină, unul dintre care este natural aspirat, iar altul turbo. Primul agregat are patru cilindri, un volum de 2.0 litri şi funcţionează pe baza ciclului Atkinson. Acesta produce 149 de CP şi 180 Nm, fiind cuplat la o cutie de viteze mecanică sau automată, ambele cu şase trepte.

Al doilea agregat turbo are de asemenea patru cilindri, dar un volum de 1.6 litri. Acesta produce 203 CP şi 264 Nm de cuplu. Cutia de viteze standard e mecanică cu şase trepte, iar opţional e una DCT cu şapte trepte şi două ambreiaje. În al doilea caz există şi padele de comutare a rapoartelor în spatele volanului.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, însă ambele modele de maşini au trei regimuri de rulare care schimbă setările motorului, transmisiei şi servodirecţiei: Normal, Sport şi Smart.

Printre alte dotări disponibile pentru modelele Veloster se numără: sistem de control al vectorului de tracţiune (standard pe toate), senzori conectaţi la ESC pentru a transmite forţa frânării pe partea interioară a roţilor faţă în viraje, asistent în rampă/pantă, anvelope Michelin Pilot Sport 4, head-up display, sistem de frânare automată (standard), etc.

Producţia noului Hyundai Veloster va demara în Coreea de Sud în luna martie. Startul vânzărilor va începe în al doilea trimestru al acestui an.

Evenimentul de prezentare a noului Hyundai Veloster:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/