(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noua generaţie Renault Clio

Noua generaţie Renault Clio a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva în premieră mondială. Automobilul s-a ales cu o gamă largă de noutăţi, toate menite să facă din acest model un bestseller. Această maşină o vom vedea neapărat şi pe drumurile din ţara noastră.

Mai sofisticat și mai dinamic din toate unghiurile, noul Clio preia formele senzuale ale generației anterioare. Modelul își păstrează expresivitatea și profilul elegant. În partea din față, capota încorporează o linie sculptată. Calandrul devine mai mare, iar bara de protecție din față este mai bine evidențiată cu ajutorul unei grile care asigură răcirea optimă a motorului.

În ceea ce privește dimensiunile, Clio V este scurtat cu 14 milimetri (lungime 4.048 mm, lățime 1.798 mm), însă asigură mai mult spațiu în habitaclu, ampatamentul măsurând 2.583 mm. Caroseria este mai joasă cu până la 30 de milimetri (înălțime 1.440 mm) pentru o performanță aerodinamică și sportivitate mai bună.

Roțile cu jante de 17 inci (în funcție de versiune) îmbunătățesc dinamica vehiculului. Detaliile precum antena, proiectoarele cu LED-uri, portbagajul și linia cromată în jurul suprafeței laterale vitrate susțin modernizarea design-ului exterior și, ca în cazul interiorului, îmbunătățesc calitatea percepută.

Mai multe detalii despre exterior: (video) Noua generaţie Renault Clio! Iată cât de frumos arată la exterior

Este nevoie doar de o clipă ca să observi că interiorul noului Clio e absolut nou. Calitatea percepută și ergonomia bordului au fost stabilite ca priorități pentru echipele de design interior care s-au ocupat de noul Clio. Acesta are o nouă abordare în ceea ce privește calitatea habitaclului, cu materiale de ultimă generație, bord plăcut la atingere, panourile ușilor și finisajul consolei centrale re-desenate cu meticulozitate.

Dispunând de un design mai compact, pentru a oferi mai mult spațiu și pentru a integra mai multe tehnologii la bord, noul “Smart Cockpit” al modelului Clio este orientat către șofer. Linia bordului fluidă subliniază impresia de lățime. Echipat cu cele mai mari ecrane din segment, modelul oferă o ergonomie modernă pentru o experiență de conducere mai plăcută.

Noua versiune Clio aduce și inovații în segmentul larg accesibil, printre care și frâna de parcare electrică, deosebit de utilă la condusul în oraș. Portbagajul măsoară 391 de litri şi alţi 26 sub forma unor spaţii de depozitare se pot găsi prin habitaclu.

Mai multe detalii despre interior şi ce conţine: (video) Premieră: Renault prezintă noua generaţie Clio, dar începe cu interiorul său

Noul Clio este disponibil cu o selecție largă de motoare pe benzină, toate noi, dar şi unităţi diesel bine cunoscute, variind de la 65 la 130 de CP. Motoarele sunt dotate cu tehnologii de vârf şi sunt conforme cu cele mai recente standarde, iar paralel se mândresc cu unele dintre cele mai mici valori ale consumului de carburant și ale emisiilor din segment. În plus, și într-o premieră pentru Groupe Renault, noul Clio va fi disponibil din 2020 cu o unitate de propulsie hibridă E-TECH.

  • Benzinare natural aspirate SCe 65 şi 75 de un litru volum şi cu trei cilindri – 65 CP/95 Nm sau 75 CP/95 Nm. Ambele sunt cuplate la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte;
  • Benzinar turbo TCe 100 de un litru volum şi cu trei cilindri – 100 CP/160 Nm. Acesta cuprinde toate cele mai recente tehnologii, inclusiv un turbo compresor cu o supapă de recirculare controlată electric, un colector de evacuare parțial integrat în capul cilindrului, supape duble cu sincronizare variabilă pentru admisie şi un alezaj al cilindrilor cu acoperire prin pulverizare. Iniţial va fi disponibil cuplat la o cutie manuală cu cinci trepte, iar mai târziu la una automată X-TRONIC;
  • Benzinar turbo TCe 100 care va fi capabil să consume şi GPL (detalii vor fi oferite mai târziu);
  • Benzinar turbo TCe 130 GPF de 1.3 litri volum şi cu patru cilindri – 130 CP/240 Nm. Agregatul este cuplat la cutia de viteze automată EDC cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. În plus, se oferă şi padele de comutare manuală a treptelor în spatele volanului;
  • Două unităţi diesel Blue dCi 85 & 115 de 1.5 litri şi cu patru cilindri – 85 CP/220 Nm sau 115 CP/260 Nm. Cutia de viteze poate fi doar manuală cu şase rapoarte în ambele cazuri.

În particular, Renault ne spune deocamdată că unitatea E-TECH a fost dezvoltată și brevetată de către Renault Engineering. Acesta utilizează componente proiectate de Alianță, inclusiv noua generație a unui benzinar de 1.6 litri, făcut special cu această ocazie. Acesta este însoţit de două motoare electrice, o cutie de viteze inovatoare cu mai multe moduri și o baterie de 1.2 kWh. Cu aceasta, maşina va porni mereu în modul electric, iar ulterior șoferul va beneficia de un motor puternic regenerativ. Frânarea regenerativă similară cu cea a unui vehicul electric, capacitatea ridicată de încărcare a bateriei și eficiența energetică a sistemului E-TECH, toate combinate, fac posibilă conducerea prin oraşe în mod electric în proporţie de 80% din toată durata călătoriei.

Noul Renault Clio este primul model care urmează să fie construit pe noua platformă modulară CMF-B, făcându-și debutul în cadrul Alianţei Renault-Nissan. Dezvoltată începând cu 2014 la Technocentre în Guyancourt, aceasta cuprinde 85% piese noi în comparație cu platforma anterioară a lui Clio. Noua platformă CMF-B aduce în schimb o serie de avantaje. Ea are o arhitectură mai uşoară decât cea precedentă, cu până la 50 de kg economisite de la structură, punţi şi capotă. De asemenea, se mândrește cu un carenaj al șasiului care îmbunătățește aerodinamica cu 20 de miimi de Cd. Aceste două upgrade-uri reduc consumul de combustibil și emisiile de CO2.

Noul Clio, de asemenea, are caracteristici îmbunătățite de confort acustic, în special datorită compartimentului motorului care are izolare fonică. Nivelurile de sunet sunt cu 1.5-2 dB mai mici la viteze cuprinse între 0 și 130 km/h.

Pentru cele mai bune niveluri de siguranță, platforma CMF-B a fost complet reproiectată în ceea ce privește structura corpului, montanţii laterali și panourile frontale, în special prin utilizarea de oțel cu elasticitate ridicată și adeziv structural pentru a îmbunătăți potrivirile între plăcile din oţel. Aceste îmbunătățiri aduc ocupanților siguranță de nivel superior. Siguranța este, de asemenea, consolidată de către echipamentele inovatoare, inclusiv un airbag adaptiv pentru şofer, airbag-uri cortină cu un volum mai mare, centuri de siguranță cu pretensionare şi limitatoare de sarcină sau atașamente ISOFIX conforme cu noul standard iSize.

Cu noua arhitectură electrică și electronică a platformei CMF-B, noul Clio este disponibil cu cea mai extinsă gamă de echipamente și sisteme avansate de asistență pentru șofer din segment, de la o cameră frontală și radar, disponibile pe toate versiunile, la sistemul Highway & Traffic Jam Companion (sistem de pilotare automată de nivel 2).

Noile caracteristici pe plan de protecţie şi asistenţă mai includ un sistem de camere de la 360 de grade şi unul de frânare de urgență cu detectarea de bicicliști și pietoni, care sunt ambele premiere în gama Renault. Punctul culminant este sistemul Highway & Traffic Jam Companion, care îl combină pe cel numit adaptive cruise control (cu funcţie Stop & Go) şi cel de asistenţă pentru menţinerea în centrul benzii de rulare. Acesta este activ de la 0 la 160 de km/h şi poate funcţiona doar pe automobilele echipate cu transmisie EDC.

Printre altele care se pot regăsi pe noul Clio se numără: cruise control cu limitator de viteză, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere cu alertă la depăşirea limitei de viteză, sistem de avertizare la părăsirea benzii, cameră posterioară, senzori de parcare şi multe altele.

Încă o menţiune este la capitolul multimedia. Noua platformă Renault EASY LINK va fi disponibilă în trei versiuni, toate compatibile cu interfeţele Android Auto şi Apple CarPlay. Pe bord se va putea găsi un ecran de 7 inci, unul de 7 inci cu navigaţie integrată şi cel de top de 9.3 inci cu navigaţie integrată. Sistemul audio este unul premium şi îmbunătăţit, oferit de Bose, opţional.

Noul Renault Clio apare în vânzare deja peste câteva săptămâni.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/