Abia după o situaţie scandaloasă s-a decis inventarierea tuturor indicatoarelor rutiere din Chişinău

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Primăria Chișinău informează că serviciile de profil urmează să inventarieze toate indicatoarele rutiere din municipiu. Subiectul a fost abordat la cea mai recentă şedinţă operativă a serviciilor Primăriei Chișinău.

Primarul a solicitat responsabililor să evalueze semnele de circulaţie rutieră de pe fiecare stradă din capitală! Astfel, indicatoarele instalate arbitrar sau ilegal să fie demontate, iar în zonele unde lipsesc să fie achiziționate şi instalate, conform normelor legale.

Ion Ceban a mai precizat că drumarii urmează să verifice ca indicatoarele rutiere planificate spre instalare să corespundă și cu marcajul de pe carosabil, aplicat în prezent pe majoritatea străzilor din capitală.

Decizia a fost luată după ce autoritățile municipale au recepționat mai multe plângeri din partea participanților la trafic în legătură cu sancționarea acestora, din cauza unui indicator rutier fals de pe strada Mihai Eminescu din centrul capitalei.

„Șoferii parcau conform semnului instalat, iar polițiștii le explicau că acest indicator este amplasat neregulamentar și necesita a fi demontat de mai mult timp. Consider că participanții la trafic nu trebuie să ghicească dacă sunt legal instalate indicatoarele rutiere de pe străzile din capitală.”

În context municipalitatea îndeamnă șoferii să fie prudenți, să respecte semnalizarea rutieră şi să evite parcarea automobilelor acolo unde acest lucru este interzis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata