(video) Toyota şi HKS vin la Goodwood cu o nouă Supra cu motor 2JZ-GTE

HKS și Toyota Motor Corporation au făcut împreună un drift car puternic bazat pe cea mai nouă generaţie Supra. Premiera şi demonstraţia publică a capacităţilor automobilului va avea loc la Festivalul de Viteză de la Goodwood, cu pilotul Nobuteru Taniguchi în spatele volanului, care deşi are 48 de ani împliniţi are o greutate de sub 70 de kg.

Vezi şi: GENEVA 2019: Standul Toyota cu noua Supra – Reportaj Video AutoBlog.MD

Utilizarea motoarelor BMW în noua Supra a fost justificată ca parte a cooperării dintre cele două companii în cadrul acestui proiect şi să recunoaştem – a generat nemulţumire în rândul fanilor modelului. Drept reacţie mai multe ateliere de tuning sunt deja gata să înlocuiască aceste agregate cu legendarul 2JZ folosit de generaţia anterioară.

Mai nou, se pare că însăşi Toyota nu este împotriva unei astfel de idei. În colaborare cu o renumită companie producătoare de componente auto a creat o maşină numită Toyota GR Supra Drift by HKS. Păcat doar că este un proiect făcut într-un singur exemplar şi special pentru un eveniment auto care se va deschide peste trei zile.

Vezi şi: (video) Toyota Supra s-a întors în Japonia după o pauză de 17 ani şi a primit deja un bodykit de la TRD

Automobilul a primit un nou bodykit care l-a făcut mai lat, dar şi un set de elemente aerodinamice specifice care contribuie la realizarea unor derapaje cu precizie. Sub capotă avem printre altele un motor 2JZ-GTE a cărui volum a fost mărit până la 3.4 litri, un turbo compresor HKS GTIII-4R şi o cutie de viteze secvenţială. În total sunt generaţi 700 de CP şi 883 Nm de cuplu.

Lista de dotări continuă cu o suspensie Hipermax SPL, anvelope Yokohama Advan Neova (255/35 R19) pe faţă şi Advan A052 (285/35 R20) pe spate, un scaun Bride Maxis III, o cuşcă de protecţie şi alte elemente de siguranţă conform standardelor sportive.

Staţi aproape pentru că şi în acest an vom asigura o transmisiune în direct de la Goodwood FOS şi vom reveni cu imagini video care vor demonstra ce poate coupeul care este de peste două ori mai puternic decât cel original.

Vezi şi: (video) Un drifter din Japonia este primul om care a făcut un swap de motor 2JZ pe noua Supra! Iat-o în acţiune

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/