Confirmat! Fostul designer-şef Bentley a ajuns la concernul Geely

Zvonurile din presă s-au confirmat! Geely Auto Group l-a angajat pe fostul director de design al Bentley, Stefan Sielaff, în funcţia de vicepreședinte al departamentului design global și va lucra la studioul concernului din Göteborg, Suedia.

Expertul, alături de o echipă de subalterni, va dezvolta stilul pentru următoarea generație de vehicule lansate sub mărcile Geely, Zeekr, Lynk & Co și Geometry. Cu toate acestea el nu se va atinge de aspectul maşinilor Volvo Cars și Polestar, care fac, de asemenea, parte din grupul Geely.

Se poate observa din istoria sa că Geely intenționat angajează, în mod special specialiști în design internațional, care sunt originari din Europa. Scopul este de a oferi mașinilor sale un aspect modern și recunoscut.

Sielaff este din Republica Federală Germania şi are 59 de ani. A început să lucreze în industria auto imediat după liceu, în 1984, la Audi. La mijlocul anilor ’80, a câștigat un grant pentru a studia la Royal College of Art (RCA), Marea Britanie, devenind un maestru al designului industrial.

În 1997 a ajuns în funcția de designer-şef la Audi, responsabil pentru interioare, iar în 2003 s-a mutat pentru a lucra la DaimlerChrysler în studioul din Sindelfingen, unde la fel a fost responsabil de interiorul maşinilor. În 2006 s-a întors la Audi, dar deja în calitate de designer-şef general.

În perioada 2012-2015 a lucrat ca director de design al studioul VW pentru produse de perspectivă, iar din 2015 până în 2021 a desenat maşinile mărcii Bentley.

Astfel spus, Stefan Sielaff are o experiență extraordinară în spate, de peste 30 de ani. Sub conducerea sa a fost creat stilul unor mașini precum Audi A1, Audi A7, Bentley Continental GT din a treia generație şi altele.

Fostul designer-şef global al Geely, Peter Horbury, a fost promovat în funcția de vicepreședinte senior de design al Lotus Group, la fel parte din concernul chinez. Horbury are 71 de ani și este alături de Geely de 10 ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/