(video) Premieră la Tokio: Toyota Mark X GRMN – cu V6 natural aspirat, tracţiune spate şi cutie manuală

Pe lângă modele precum Corolla Sport, Century sau Crown, Toyota mai produce pentru piaţa din Japonia şi alte maşini interesante, indisponibile global. Printre ele se numără şi sedanul Mark X, o alternativă cunoscutei Camry.

La Tokyo Auto Salon care se desfăşoară în aceste zile, compania a prezentat o versiune sportivă de top a modelului, modificată de TOYOTA GAZOO Racing. Să fie acesta un sedan ideal?

Puţină istorie. Automobilul dat nu este unul absolut nou, ci mai degrabă unul actualizat. Cu patru ani în urmă, Toyota a efectuat deja un experiment similar, lansând 100 astfel de maşini care rapid au fost cumpărate de entuziaşti.

Apoi, proiectul a fost pus pe un fapt, dar înainte de a se “prăfui”, ca parte a dezvoltării sub brandului sportiv GR (GAZOO Racing), ideea de a relansa maşina a primit o a doua şansă la viaţă. Noua versiune nu diferită prea mult de cea originală.

Iată ce putea maşina lansată la sfârşitul lui 2014:

În sine, modelul Toyota Mark X cu o lungime de 4.8 metri este considerat cel mai sportiv sedan din gama de modele “domestice” a companiei. Aceste mașini sunt echipate numai cu motoare V6 și cu cutii de viteze automate, iar pe versiunile cu motor de bază de 2.5 litri şi 203 CP se mai poate comanda un sistem de tracțiune integrală.

Noul Mark X GRMN este făcut anume pe baza celei mai performante motorizări, un V6 natural aspirat şi cu un volum de 3.5 litri (2GR-FSE), care produce 318 CP la 6.400 de rpm şi 380 Nm la 4.800 Nm. Cifrele au rămas neschimbate, însă unitatea electronică de control a fost revizuită pentru a face agregatul mai receptiv. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate.

Vezi încă o noutate Toyota la Tokyo Auto Salon: (video) Premieră la Tokio: Toyota GR Supra Super GT Concept

Totuşi, principala caracteristică distinctivă a versiunii GRMN este prezenţa unei cutii de viteze manuale în șase trepte, în loc de cea automată care vine standard. Cu toate acestea, dacă în urmă cu patru ani, dezvoltatorii nu s-au zgârcit să monteze şi un diferențial Torsen cu auto-blocare, acum i-au schimbat doar raportul de transmisie al legăturii standard (3,62 în loc de 4,08), astfel încât să se potrivească mai bine caracterului sedanului fierbinte.

O altă diferenţă este sistemul de acționare a frânei de mână, care este înlocuit de o manetă clasică pe tunelul central.

Există și alte diferențe față de un Mark X obişnuit. Sunt instalate noi elemente de suspensie, cu arcuri elicoidale de tip dublu pe puntea din faţă şi unele de tip multi link pe spate, un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament cu terminaţii rotunde, mecanisme de frânare cu discuri ventilate şi cu etriere cu patru pistoane, a fost recalibrat sistemul electronic de control a modurilor de rulare şi a servodirecţiei, dar şi a fost mărită rigiditatea caroseriei per ansamblu (aici nu s-au adăugat doar noi suporturi pentru întărire, ci şi 252 de puncte suplimentare de sudare

Opţional, pentru alţi 2.500 de dolari, poate fi comandat un panou din fibră de carbon care se instalează în locul acoperişului. Acesta face maşina mai uşoară cu 10 kg şi permite reducerea centrului de greutate.

La exterior, modelul Toyota Mark X GRMN este aproape identic cu versiunea de serie GR Sport, a cărei principală caracteristică este kitul exterior și barele de protecție agresive. Jantele BBS oferite standard sunt “încălţate” în anvelope de dimensiuni diferite: 235/40 R19 în față și 255/35 R19 în spate. În habitaclu există scaunele sport profilate, un volan nou şi inserţii din Alcantara/similare cu fibra de carbon.

Pe piața japoneză, Toyota Mark X GRMN va fi lansat în martie la un preț de aproximativ 47.500 de dolari, în timp ce un sedan civil cu un motor de 3.5 litri costă de la 35.600 de dolari. Şi din nou modelul reprezintă o ediţie limitată, doar 350 de exemplare cu volan pe dreapta vor exista.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/