(video) Premieră la Tokio: Toyota GR Supra Super GT Concept

Toyota şi subdiviziunea sa sportivă TOYOTA GAZOO Racing s-au pregătit şi de această dată de noua ediţie Tokyo Auto Salon, o expoziţie de maşini tunate şi modificate organizată în capitala Japoniei la începutul fiecărui an. Printre noutăţile prezentate se numără conceptul unui automobil de curse, botezat GR Supra Super GT.

Împreună cu acesta, TOYOTA GAZOO Racing a anunțat astăzi că va concura cu Supra în categoria de curse SUPER GT GT500 din 2020. Maşini pe bază de Lexus LC vor concura şi în timpul sezonului din 2019, iar modelul Supra, programat pentru a fi lansat în prima jumătate a anului curent, îi va prelua locul.

Vezi şi: (video) Noul Toyota GR Super Sport Concept este o maşină care produce 1000 de cai putere!

TOYOTA GAZOO Racing își propune să-și perfecționeze autoturismele și oamenii spre obiectivul de a face mașini din ce în ce mai bune prin participarea la activități de motorsport, inclusiv la curse și raliuri la nivel mondial și național. Tehnologiile și know-how-ul dobândit prin astfel de activități sunt apoi folosite în producţia de vehicule noi.

În Japonia, Supra a concurat în campionatul All Japan Grand Touring Car Championship (JGTC) – actuala serie Super GT – pe o perioadă de 12 ani, asigurându-și titluri în patru ocazii. Între timp, modelul Supra a fost fascinat de toți fanii și a fost motiv de conversaţii sau istorii de luptă. Pentru a satisface așteptările acestor fani, TOYOTA GAZOO Racing a decis să participe din nou în categoria GT 500 a Super GT din 2020, împreună cu relansarea modelului într-o nouă generaţie.

Caracteristicile tehnice ale acestui maşini nu au fost dezvăluite. Vedem doar că a fost pregătită corespunzător pentru curse, având elemente aerodinamice şi noi panouri ale caroseriei, iar în habitaclu au fost instalate scaune tipice modelelor de competiţii pe circuite.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Toyota GR Supra Racing Concept

Vezi şi: (foto) Noul Toyota GR HV SPORTS concept – sportcar cu o cutie automată-mecanică

Lansarea modelului Supra are scopul de a oferi bucurie unui număr mare de clienți și, prin competiția cu Supra în diverse curse, TOYOTA GAZOO Racing intenționează să perfecționeze în continuare vehiculul și să contribuie la crearea de mașini din ce în ce mai bune. Niponii vor face eforturi pentru a ne asigura că Supra va inspira noile legende care pot fi împărtășite cu toți fanii săi, care au așteptat cu răbdare revenirea mașinii în arena SUPER GT.

Amintim că noua generaţie Toyota Supra, în calitate de maşină de serie, va debuta în premieră mondială în seara zilei de luni, 14 ianuarie, în Detroit, acolo undeva se va desfăşura Salonul Auto NAIAS 2019.

Vezi toate detaliile şi imaginile teaser lansate până acum: (update/video) Noua Toyota Supra, 12 zile până la premieră. Cum se aude când e condusă pe circuit noaptea

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise