(video) Premieră: Renault prezintă noua generaţie Clio, dar începe cu interiorul său

Renault începe să dezvăluie noul Clio, cel de-a cincea generaţie a modelului bestseller care s-a vândut deja într-un număr de 15 milioane de unități. De când a fost lansat pentru prima dată în 1990, Clio a devenit cel mai bine vândut automobil la nivel mondial al Renault Group.

Vehiculul, cel mai adesea onorat de către francezi ca mașină preferată, a crescut chiar și pentru a deveni modelul de vârf al segmentului B din Europa. Între 2012 și 2018, vânzările au crescut de la an la an (ajungând la un total de peste 450.000 unități vândute în 2018 peste tot în lume), ceea ce reprezintă o performanță comercială excepțională!

Acest succes urmează a fi continuat cu noul model şi are toate şansele.

Compania franceză a decis să prezinte noul Clio treptat până la Salonul Auto de la Geneva. Întâi ne lasă să facem cunoştinţă cu interiorul său aerisit care arată foarte bine. Producătorul menţionează că din start, maşina va fi disponibilă pentru a fi comandată într-o versiune/nivel de echipare R.S. Line, dar şi una INITIALE PARIS bine cunoscută de pe alte modele ale mărcii.

Este nevoie doar de o clipă pentru a observa că noul Clio are un habitaclu absolut nou. Calitatea percepută și ergonomia poziţiei de conducere au fost stabilite ca priorități principale în nou design interior. Cabina ia calea unei noi dimensiuni în materie de calitate percepută cu materiale premium, un strat soft moale pe planşa de bord, panourile ușilor și consola centrală, alături de inserţiile decorative finisate meticulos.

Dispunând de un design mai compact pentru a elibera spațiu și de a integra mai multe tehnologii în mașină, noul Clio are un “Smart Cockpit” care este axat pe șofer. Forma de undă subliniază impresia de lățime. Echipat cu cele mai largi ecrane din segment, acesta oferă ergonomie cu fermitate modernă pentru o experiență de conducere mai captivantă.

Noul Renault Clio mai dispune de încă o dotare care se regăseşte rar în segmentul de maşini larg accesibile – frâna de parcare electrică.

O componentă cheie a Smart Cockpit este ecranul multimedia de 9.3 inci (nu se menţionează dacă vine standard sau opţional) este cel mai mare montat vreodată pe un model Renault. Comprimat vertical și subtil curbat, inspirat de cel găsit pe modelul Espace, care va suferi în curând un facelift, mărește vizual tabloul de bord, aduce un simţ mai contemporan și îmbunătățește vizibilitatea ecranului. Îndreptat spre conducătorul auto, ecranul, cu noul său sistem EASY LINK conectat, cuprinde toate caracteristicile multimedia, de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE, toate acestea fiind simplu de utilizat.

Pentru prima dată, noul Clio este echipat cu un ecran digital care înlocuiește afișajul analogic tradițional din spatele volanului. Tehnologia a fost adoptată direct din segmente mai mari. Măsurând între 7 şi 10 inci în diagonală, ecranul TFT poate fi folosit pentru a personaliza experiența de condus într-un mod extrem de intuitiv. Versiunea de 10 inci va putea afişa chiar şi navigaţia prin GPS. Acesta, împreună cu tableta de 10 inci, fac din noul Clio să aibă cele mai mare ecrane din segment.

O atenție deosebită a fost acordată calității planşei de bord complet reproiectate. Aceasta este împărțită în trei părți: un panou de top cu un strat de spumă, un panou central acoperit și personalizabil, precum și o suprafață mai mică care adăposteşte mai multe lăcașuri/ componente funcționale, cum ar fi aşa-zisul sertar pentru mănuşi din torpedou. Forma planşei de bord conferă o lățime vizuală suplimentară în cabină. Această impresie este sporită în continuare de formele orizontale ale deflectoarelor centrale și laterale ale sistemului de climatizare. Sub ecranul central, o atenție meticuloasă a fost acordată ergonomiei, cu butoane similare claviaturii unui pian și un panou de comenzi manuale pentru sistemul de climatizare, pentru o utilizare mai ușoară de către conducătorii auto.

Volanul nou, mai elegant, are un design mai compact prin utilizarea unui airbag mai compact decât pe modelul anterior, îmbunătățind astfel şi vizibilitatea şoferului când priveşte spre panoul de bord. Având suporturi bine conturate pentru degetele mari și un cerc mai larg, noul volan este plăcut de manipulat. Acesta mai este echipat cu noi butoane, mai cuprinzătoare și iluminate, care contribuie la îmbunătățirea calităţii percepute alături de un finisaj cromat satinat.

Consola centrală este, de asemenea, o componentă cheie a noului Smart Cockpit. Poziționată mai sus pentru ergonomie sporită, este casa unui levier mai scurtat al cutiei de viteze, acesta oferind o aderență naturală și confortabilă când este mişcat. Consola centrală poate fi personalizată în funcție de schema de design interior și oferă iluminare specială pe marginea sa exterioară. Compartimente de depozitare practice, încorporate în partea de jos a consolei, face viața mai ușoară pentru pasageri, pentru că poate cuprinde inclusiv o zonă de încărcare a smartphone-urilor fără fir.

Scaunele de pe noul Clio sunt, în general, observate pe modele mai mari din gamă. Ele oferă un sprijin mai bun printr-o bază de scaun mai lungă și o formă mai învăluitoare. Forma de scoică semi-soft îmbunătățește în mod semnificativ spațiul pentru genunchi pentru pasagerii din spate, iar designul lor subţire şi elegant oferă un sentiment mai mare de spațiozitate. O atenție deosebită a fost luată în alegerea materialelor, ca și în cazul tabloului de bord. Ca atare, acestea contribuie la îmbunătățirea calității percepute la bord. Scaunele sunt, de asemenea, mai ergonomice și mai ușor de utilizat datorită elementelor de control mai accesibile.

Panourile interioare ale uşilor sunt, de asemenea, disponibile în materiale moi unice pentru segment. Panourile acoperite dispun de inserții mari, cu ar fi cele pentru sprijinul braţelor, fiind disponibile într-o serie de scheme estetice. Aceste inserţii mai pot adăposti LED-uri care sunt parte a unui sistem de iluminare ambientală cu opt culori diferite.

Fiecare nou proprietar de nou Clio îşi poate crea o mașină după propria imaginaţie printr-o serie de pachete de personalizare, prin care va putea decide cu privire la aspectul consolei centrale, tabloul de bord, panourile ușilor, volan și cotiere. Clienții vor putea alege între nu mai puțin de opt scheme de design interior și să beneficieze de o ofertă de personalizare inovatoare, cu culori speciale pentru linia formată de deflectoarele sistemului de climatizare, care acoperă întreaga lățime a tabloului de bord.

Din punct de vedere tehnic, singurele detalii dezvăluite la moment sunt că noul Clio este făcut 100% din piese noi şi are la bază noua platformă CMF-B, o arhitectură care este compatibilă cu mai multe componente electronice, dar şi cu agregate electrice. Platforma poate integra astfel cele mai noi tehnologii pentru a răspunde noilor cerințe ale pieței.

Noul Clio este şi primul Renault care va dispune de o unitate de propulsie E-Tech hybrid, introduce un nou sistem multimedia dezvoltat de alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi va fi un pioner prin introducerea pe un model de oraş a unor sistem de asistenţă care vor contribui la posibilitatea deplasării autonome.

Noul Renault Clio va fi dezvăluit în premieră publică la Salonul Auto de la Geneva 2019 din 5 martie 2019. Tot acolo vom avea primul contact cu automobilul. Designul exterior va fi dezvăluit mâine, 29 ianuarie. Staţi aproape!

Vezi cum ar putea arăta la exterior: (video) Noul Renault Clio va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, însă premiera îi e deja peste 3 zile

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/