(video) Oficial: BYD îşi introduce automobilele electrice pe piaţa europeană şi începe cu un SUV

BYD Europe și-a anunțat astăzi strategia de a se angaja în procesul de introducere a autoturismelor în Europa, alături de planurile pe termen mai lung de a aduce noi modele LCV și camioane electrice pe piața europeană.

Pentru a marca următoarea fază a strategiei ambițioase de creștere și urmând prezența vehiculelor eBus şi eCoach bine stabilită în Europa, BYD, lider mondial în domeniul maşinilor electrice și precursorul dezvoltării tehnologiei bateriilor, va introduce inițial pe piața norvegiană noul SUV compact BYD Tang de a doua generație.

De asemenea, sunt în curs de desfășurare planuri pentru a aduce în Europa o gamă completă de vehicule electrice cu baterii (BEV) pentru sectorul vehiculelor comerciale, inclusiv un panel van, camioane cu distribuție de 7.5 tone și 19 tone pe şasiu rigid, dar şi un aşa-numit yard tractor.

Fiind deja unul dintre cele mai bine vândute modele SUV plug-in hybrid (în cea mai performantă versiune poate face 0-100 km/h în 4.5 secunde apropo), varianta sa electrică – BYD Tang EV600 – pune la dispoziţie o autonomie de până la 520 km în ciclu NEDC.

Vehiculul va conduce ambițiile BYD pe măsură ce brandul caută să-și extindă portofoliul de vehicule electrificate în Europa. Reputația companiei este deja bine stabilită în urma unui succes considerabil în sectorul transportului public, unde actuala gamă de produse BYD eBus rămâne lider de piață în Europa.

Norvegia a fost aleasă pentru început nu întâmplător: scutirile generoase de taxe și promovarea activă a vehiculelor electrice au făcut ca maşinile plug-in hybrid şi electrice să ajungă să reprezinte două treimi din cerere, fiind apropo cea mai mare pondere din lume. Cel mai bine vândut automobil în 2019 în statul scandinav a fost Tesla Model 3 (15.683 de exemplare).

BYD Tang EV600 a debutat în China acum puţin peste un an în urmă şi are dimensiuni de 4.870×1.950×1.725×2.820 mm. Stă pe un şasiu de producţie BYD cu suspensie McPherson pe faţă şi independentă pe spate.

Acesta este oferit în variante cu un motor electric (245 CP/330 Nm) sau două (490 CP/660 Nm). Cu cele două agregate formează şi un sistem de tracţiune integrală permanentă, care îl ajută să facă sprintul 0-100 km/h în 4.4 secunde! Viteza maximă îi este limitată la 180 de km/h.

Bateria litiu-ion de la bord are o capacitate de 82.8 kWh. Certificarea pentru ciclul WLTP mai realist care funcționează în Europa urmează să fie realizată, iar autonomia prognozată ar fi în jur de 400 km, deşi la momentul prezentării BYD a declarat chiar o autonomie de 600 km în ciclu NEDC, asta dacă se conduce permanent cu o viteză de 60 km/h.

De asemenea, compania a mai promis că modelul său poate fi exploatat fără probleme în intervale de temperatură -30..+45 grade Celsius, ceea ce este deosebit de important pentru o ţară nordică ca Norvegia.

La fel ca şi modelul cu propulsie hibridă, Tang EV600 are mecanisme de frânare de la Brembo, roţi cu jante de 20-22 de inci, panou de bord digital, monitor central rotativ şi un set bogat de sisteme electronice de asistenţă şi siguranță preventivă, printre altele.

Vizual, la exterior, diferă prin grila de radiator şi bara de protecție frontală modificată. Poate exista şi într-o configuraţie cu şapte locuri pentru pasageri. Farurile adaptive şi stopurile sunt full LED.

Prețul de start al modelului, în euro sau coroane norvegiene, nu a fost anunţat la moment, însă în China variază de la 40 la 55 de mii de dolari SUA. După Norvegia, vânzările acestui model, dar şi a altora eco marca BYD, urmează să înceapă în alte țări europene.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

video) Marca BYD şi-a prezentat modelul vârf de gamă sub forma unui electromobil

(video) Daimler şi BYD prezintă al doilea model dezvoltat în comun – noul Denza X

Vin şi par de neoprit! Producătorii chinezi de maşini îşi schimbă orientarea spre UE în loc de SUA

Cmentariile sunt închise