(video) Marca BYD şi-a prezentat modelul vârf de gamă sub forma unui electromobil

Compania chineză BYD şi-a prezentat noul model vârf de gamă pe care l-a promis – Han EV. Sedanul a devenit şi primul care introduce noul limbaj de design Dragon Face, dezvoltat apropo sub supravegherea lui Wolfgang Egger, designer care a lucrat anterior la Alfa Romeo și Audi!

Noul BYD Han EV puţin mai mare decât talia berlinelor cunoscute de pe piaţa germană, precum Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 şi BMW Seria 5. Dimensiunile îi sunt de 4.980 x 1.910 x1.495 x 2.920 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Se anunţă şi un coeficient de rezistenţă aerodinamică foarte redus, de doar 0.233 Cx.

Farurile şi stopurile sunt fără alternativă full LED. Portierele conţin mânere retractabile electric, iar pentru a descuia automobilul se poate folosi şi un card ce poate fi atins de corpul unei oglinzi retrovizoare.

Noul model este construit pe baza unei platforme noi, de origine BYD, dotată cu o suspensie cu componente McPherson pe puntea din faţă şi una multi-link pe cea spate. Mecanismele de frânare au fost achiziționate şi instalate de la Brembo, în spatele unor roţi cu jante aerodinamice şi mărimi de 245/50 R18 – 245/45 R19.

Dedesubtul maşinii este perfect plat, la fel cum este şi sub capotă, compartimentul fiind acoperit cu un capac. BYD Han EV a devenit primul automobil al companiei ce utilizează un nou tip de baterie, la fel de producţie BYD, care a fost prezentată recent. Amintim aici că BYD este unul dintre liderii mondiali în fabricarea de baterii pentru aparate de uz casnic și vehicule electrice.

Producătorul a anunţat trei versiuni pentru noul său electromobil. Cel de bază este dotat cu un singur motor electric pe puntea din faţă (cu 222 CP şi 330 Nm de cuplu), care este alimentat din energia provenită dintr-o baterie cu o capacitate de 65 kWh. Autonomia declarată este de 506 km în ciclu NEDC învechit (în ciclul WLTP ar trebui să constituie în jur de 350 de km). Același sedan, dar cu o baterie de 77 kWh, are o autonomie declarată de 605 km (ciclu NEDC).

Iar versiunea de top are evident două motoare electrice şi tracţiune integrală respectiv. Pe lângă motorul de pe puntea din faţă, apare aici în joc un al doilea pe puntea din spate cu 272 CP şi 350 Nm la activ. Puterea totală se ridică astfel la 494 CP şi 680 Nm de cuplu. Dotat cu o baterie de 77 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 550 km în ciclu NEDC, i se anunţă un timp de accelerare de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 3.9 secunde.

Habitaclul automobilului include deja un stil corporativ bine cunoscut, în centrul atenţiei fiind scos un monitor tactil de 15.6 inci, care, la apăsarea unei comenzi, poate fi aranjat fie orizontal, fie vertical! Panoul de bord este la fel digital, iar volanul multifuncţional include afişaje chiar şi în latura sa inferioară.

Echipamentul mai poate fi compus dintr-un sistem audio Dirac, tapiţerie cu piele Nappa, scaune frontale reglabile electric, încălzite, ventilate şi cu memorie, sistem de climatizare pe trei zone, acoperiş panoramic, monitor tactul încorporat în cotiera pliabilă dintre scaunele spate, etc.

Există evident şi cele mai populare sisteme de asistenţă a şoferului, inclusiv un DiPilot – un sistem de pilotare semi automatizată care de facto este un cruise control adaptiv cu funcţie de menţinere în bandă. Interesant însă este că acest sistem urmează să mai primească update-uri pentru a deveni mai bun şi mai funcţional. O serie de senzori, camere şi radare sunt deja montate preliminar.

Noul BYD Han EV urmează să apară pe piața chineză în luna iunie. Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată.

AICI puteţi vedea o galerie foto cuprinzătoare cu acest model în detalii (300+)

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(video) Daimler şi BYD prezintă al doilea model dezvoltat în comun – noul Denza X

(video) Xpeng Motors a lansat modelul electric P7 – un sedan cu 700 km autonomie

(video) Noul Lucid Air se anunţă a fi cea mai autonomă maşină electrică pe baterii din lume

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/