(video) BYD anunţă Blade Battery – bateria pentru maşini electrice care poate fi penetrată şi nu ia foc

Compania chineză BYD a anunțat oficial lansarea bateriei Blade, un kit de dezvoltare pentru a atenua preocupările cu privire la siguranța bateriilor în vehiculele electrice.

La un eveniment de lansare online, Wang Chuanfu, şeful BYD, a declarat că bateria Blade reflectă determinarea companiei sale de a rezolva problemele în siguranța bateriei şi în acelaşi timp redefinirea standardelor de siguranță pentru întreaga industrie.

BYD a ţinut să evidențieze un clip în care Blade Battery a trecut cu succes un test de penetrare cu un ac, care este văzut ca cel mai riguros mod de a testa descărcarea termică a bateriilor. “În ceea ce privește siguranța bateriei și densitatea energetică, Blade Battery are avantaje evidente”, a spus profesorul Ouyang Minggao, membru al Academiei Chineze de Științe și profesor la Universitatea Tsinghua.

Blade Battery a fost dezvoltată de BYD în ultimii câțiva ani. Celulele singulare sunt aranjate împreună într-o matrice și apoi inserate într-un pachet. Datorită structurii optimizate a bateriei, utilizarea spațiului bateriei este mărită cu peste 50% în comparație cu bateriile convenționale cu blocuri de fosfat de fier de litiu.

BYD Blade Battery Pack

În timp ce era supusă testelor de penetrare, bateria BYD nu a emis nici fum, nici foc, iar temperatura suprafeței sale varia între 30 şi 60 de grade Celsius. În aceleași condiții, o baterie cu ioni de litiu a depășit temperatura de 500 °C și a ars violent, și în timp ce o baterie convențională de fosfat de fier de litiu nu a emis în mod deschis flăcări sau fum, dar temperatura suprafeței sale a atins temperaturi periculoase variabile între 200 până la 400 °C.

De aici şi o concluzie simplă: maşinile echipate cu Blade Battery ar fi mult mai puțin susceptibile la a lua foc – chiar și atunci când sunt grav deteriorate.

Blade Battery a trecut și alte condiții extreme de testare, cum ar fi zdrobirea, îndoirea, încălzirea într-un cuptor la 300 °C și supraîncărcarea cu 260%. Niciuna dintre acestea nu a dus la un incendiu sau la o explozie.

He Long, vicepreședinte al BYD și președinte al FinDreams Battery Co., Ltd., a mai evidenţiat patru avantaje distincte ale bateriei: o temperatură ridicată de pornire a reacțiilor exotermice, eliberarea lentă a căldurii și generarea redusă de căldură, precum și capacitatea sa de a nu elibera oxigen în timpul defecțiunilor sau când ia foc cu ușurință de la o sursă externă.

În ultimii ani, mulți producători de electromobile au intrat într-o competiție acerbă pentru a oferi cea mai mare autonomie pentru produsele sale. Atunci când autonomia devine factorul principal de luat în considerare, acest accent este apoi transferat către producătorii de baterii, ceea ce duce la urmăriri nejustificate ale “densității de energie” în industria bateriilor. Datorită acestei concentrări nepractice asupra “densității de energie”, siguranța a fost eliminată de la dezvoltarea bateriei. Blade Battery de la BYD își propune să readucă în prim-plan siguranța bateriei, o redirecționare de la concentrarea slabă a industriei asupra acestui aspect crucial.

“Astăzi, multe mărci auto sunt în discuție cu noi despre parteneriate bazate pe tehnologia Blade”, a spus He Long. El a adăugat că BYD va împărtăși cu plăcere și va colabora cu partenerii globali pentru a obține rezultate reciproc avantajoase pentru toți actorii din industrie.

Han EV, sedanul flagship al mărcii BYD, este prevăzut pentru lansare în luna iunie şi va fi echipat cu Blade Battery. Noul model va conduce familia Dynasty a mărcii, cu o autonomie de până la 605 kilometri și o accelerație de pe loc şi până la 100 km/h în doar 3.9 secunde.

Interesant este că în urma acestui anunţ a urmat un altul interesant. BYD Company Ltd. (BYD) și Toyota Motor Corporation (Toyota) au anunțat că pregătirile au continuat de când au semnat un acord pentru înființarea unei întreprinderi mixte care să se ocupe de cercetări şi dezvoltări în domeniul vehiculelor electrice cu baterii (BEV), lucru care s-a întâmplat la 7 noiembrie 2019, iar înregistrarea noii companii a fost finalizată. Operațiunile sunt programate să înceapă în mai 2020.

Noul președinte desemnat de Toyota, Hirohisa Kishi, a declarat cu privire la înființarea companiei: “Cu inginerii de la BYD și Toyota care lucrează împreună sub același acoperiș, ne propunem să dezvoltăm BEV-uri superioare în ceea ce priveşte performanța și să satisfacem nevoile clienților din China prin fuzionarea punctelor forte ale celor două companii și, de asemenea, prin rivalitate prietenoasă”.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Daimler şi BYD prezintă al doilea model dezvoltat în comun – noul Denza X

(video) Premieră mondială: Cel mai lung autobuz electric din lume poate transporta 250 de oameni

(video) DENZA 500 este un electromobil făcut pe jumătate de Daimler AG

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/