(video) Premieră mondială: Cel mai lung autobuz electric din lume poate transporta 250 de oameni

Compania chineză BYD, unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de vehicule comerciale şi pentru transport public, a prezentat la oficiul său central din Shenzhen cel mai lung autobuz electric din lume. Vehiculul numit K12A este şi primul de acest gen, care este bi-articulat şi măsoară 27 de metri în lungime.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBYDElectricosCol%2Fvideos%2F2161889980563262%2F&show_text=0&width=621

Vezi şi: (video) DENZA 500 este un electromobil făcut pe jumătate de Daimler AG

Cu o capacitate de pasageri de 250 de persoane, acesta este cel mai lung autobuz pur electric din lume și poate călători cu o viteză maximă de 70 km/h. În plus, este, de asemenea, primul autobuz electric din lume echipat cu un sistem de tracţiune integrală cu distribuţie, care poate automat comuta utilizarea fie a unei tracţiuni faţă, fie pe toate roţile, în baza tipului de teren abordat şi pentru a reduce consumul de energie.

Noul BYD K12A este compatibil cu sistemul global Bus Rapid Transit (BRT), oferind clienţilor un vehicul cu un corp din aliaj de aluminiu și tehnologii cum ar fi baterii, motoare electrice și sisteme electronice de control.

K12A urmează mai multe “tradiții fine” ale BYD, inclusiv prin prezenţa unui sistem de management al căldurii bateriei, sistemului regenerativ energetic și designului integrat inteligent. Autobuzul este echipat cu porturi de încărcare DC și AC care pot fi schimbate în mod liber pentru a satisface nevoia fiecărui client. După o încărcare completă, autobuzul este capabil să ruleze pe o distanţă de 300 de km şi prin urmare poate răspunde la cererile de o zi de funcționare completă.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Revoluţionarul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro

Ell bus más grande de la historia de los eléctricos, el BYD K12A hecho para @transmilenio y otros sistemas BRT del mundo, evitará 193 tons de CO2 equivalentes a sembrar 8.900 árboles ? pronto transmitiremos desde nuestra casa matriz @Shenzhen China @BYD #bus #Colombia pic.twitter.com/pU3oRc93MB

— BYD Eléctricos Col (@BYD_Electricos) April 1, 2019

Vezi şi: Gigantul ZTE îşi doreşte să asambleze autobuze electrice în Republica Moldova

BYD a dezvăluit prima sa soluție de electrificare a transportului public încă în anul 2010, luând în scurt timp poziţia de lider în domeniul autobuzelor pur electrice din China. Schema pusă în aplicare de compania fondată în 1995 a fost acum modernizată şi a devenit una dintre strategiile naționale ale statului asiatic. Modelul K9, primul autobuz pur electric din lume, care se mândrește cu certificări multiple de la autorităţile europene, americane și japoneze, a început operațiunile comerciale în Shenzhen încă din 2011.

Autobuzele electrice ale BYD s-au făcut remarcate prin performanța lor în ceea ce priveşte economisirea de energie și protecția mediului, caracteristici pe care le are şi K12A. Fiecare autobuz economisește echivalentul a 80 tone de emisii de CO2 pe an și poate economisi echivalentul a 360.000 litri de combustibil pe parcursul ciclului său de viață.

Până în prezent, BYD a livrat peste 50.000 de autobuze electrice partenerilor săi la nivel mondial. În special, autobuzele sale electrice care au o lungime mai mare de 10 metri, sunt pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește vânzările totale, deţinând o cotă dominantă pe piaţa respectivă din SUA, America Latină și Europa.

Pentru a răspunde unui val mare de comenzi de pe glob, BYD a construit un centru de cercetare şi dezvoltare mai complex, şi, de asemenea, a deschis uzine de producţie în China, SUA, Brazilia, Ungaria şi Franţa. Noile vehicule ale mărcii au fost lideri în vânzări în ultimii patru ani (2015-2018) și operează în peste 300 de orașe care acoperă peste 50 de țări și regiuni din toate cele şase continente.

Vezi şi: (foto) Ikarus a prezentat prototipul unui autobuz electric. Îl va produce în serie din 2019

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/