(video) Un record de autonomie pentru o maşină pe hidrogen, înregistrat cu Hyundai NEXO

Aeronautul francez și președintele Solar Impulse Foundation, Bertrand Piccard, a bătut recordul mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă într-un vehiculul electric de tip FCEV cu sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen, cu un singur plin! A fost posibil cu Hyundai NEXO.

Călătoria a început în ziua de 25 noiembrie cu pornire de la staţia de alimentare cu hidrogen FaHyence din oraşul de frontieră estică Sarreguemines şi s-a încheiat a doua zi la Muzeul de aviaţie şi cosmonautică din suburbia Parisului, Le Bourget.

Distanţa totală parcursă a fost de 778 de km şi nici un automobil de acest tip nu a mai acoperit una similară. Asta deşi în baza noului ciclu de măsurare WLTP (în condiţii reale şi normale de exploatare), autonomia declarată cu un singur plin îi este de 666 de km!

Nu se menţionează viteza medie a maşinii şi pe ce tipuri de drum s-a rulat, însă din imaginile video disponibile se poate observa că şoferul o menţine pe cea regulamentară. În plus, Hyundai spune că în rezervor i-a mai rămas energie necesară pentru a parcurge încă până la 49 de km până la descărcarea completă.

Printre alte cifre interesante menţionate este că această călătorie a purificat un volum de aer de 404.3 kL, ceea ce este egal cu volum de aer pe care 23 de adulţi îl respiră în mod normal timp de o zi. De asemenea, în timpul acestei călătorii, NEXO a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 cu 111.2 kg, aceasta fiind cantitatea de emisă de un vehicul din aceeaşi categorie pe aceeaşi distanţă, doar că dotat cu un motor cu ardere internă.

În timpul călătoriei Bertrand Piccard a putut lua şi pasageri la bord. Aceasta a fost o oportunitate pentru aventurier și pentru oaspeții săi să descopere o nouă generație de mașini, să-și împărtășească experiențele în ceea ce privește protecția mediului și să compare punctele lor de vedere privind dezvoltarea durabilă și mobilitatea. Doar pe scaunul din dreapta au stat:

Vezi şi:

Videoclipul zilei: O campioană olimpică s-a antrenat într-o sferă conectată la eşapamentul unei maşini

https://autoblog.md/video-hyundai-creat-primul-electromobil-alimentat-cu-hidrogen-si-dotat-cu-autopilot-de-nivel-4/

https://autoblog.md/record-mondial-de-autonomie-cu-un-electromobil-tesla-elon-musk-ramas-incantat/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/