Videoclipul zilei: O campioană olimpică s-a antrenat într-o sferă conectată la eşapamentul unei maşini

Filiala spaniolă a companiei Hyundai a lansat o campanie cu ambasadorul și sportiva Mireia Belmonte, care a testat tehnologia de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen a noului Hyundai NEXO.

Campioana olimpică a acceptat provocarea de a se antrena în interiorul unei bule care este conectată la eşapamentului maşinii, folosind pentru respiraţie “emisiile” vehiculului.

Această provocare extremă demonstrează eficiența tehnologiei curate, ecologice dezvoltate pentru Hyundai NEXO, care emite doar vapori de apă și purifică aerul în proporţie de 99.9%. Mireia Belmonte, star-ul din acest clip video, admite că ea a găsit provocarea surprinzătoare și nu a ezitat să accepte propunerea Hyundai pentru a arăta cât de departe tehnologia de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen poate ajunge.

“În calitate de ambasador de brand Hyundai, am fost invitată să accept provocarea de a respira emisii direct din eşapamentului unui NEXO. Evident, aceasta nu este o mașină tradiţională şi nici nu generează careva emisii toxice. Chiar de la bun început am fost șocată de acest concept, dar acum pot spune că este unul dintre proiectele cele mai uimitoare în care am participat. Implicarea în acest proces, pentru a arăta efectele inhalării emisiilor direct de la un Hyundai NEXO, adică vapori de apă și oxigen, a fost o provocare incredibilă şi sunt mândră că am acceptat-o. Fără îndoială, este extrem de important de continuat de sprijinit brandurile auto, cum ar fi Hyundai, astfel încât acestea să continue să fie inovatoare și să creeze un viitor mai bun pentru toată lumea”, a declarat sportiva.

Hyundai NEXO, primul vehicul electric ce îşi produce energia din pile de combustie pe bază de hidrogen înregistrat în Spania, este exemplul suprem al angajamentului Hyundai față de această tehnologie pentru mobilitatea urbană. Acest lucru se datorează faptului că nu emite particule contaminante și reduce, de asemenea, amprentele de carbon.

Pentru a obține un impact maxim și a evidenția efectele pozitive ale tehnologiei, Hyundai a colaborat strâns cu National Hydrogen Center și Camde Sports Medical Center din Spania. Împreună, aceștia au oferit sprijin pentru asigurarea filmărilor în condiții de siguranță.

În timp ce Mireia făcea exerciții, starea ei de bine a fost sub supravegherea atentă și constantă a doctorului Vicente de la Varga Salto, directorul Camde Sports Medical Center, și a echipei sale. Medicul este un susținător puternic al energiei hidrogenului ca o alternativă excelentă la combustibilii fosili, deoarece, pe lângă prevenirea efectelor nocive asupra sănătății, hidrogenul ajută la îmbunătățirea calității aerului.

Amintim că modelul Hyundai NEXO, lansat în 2018, este vehiculul electric de tip FCEV cu sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen de a doua generaţie. În baza noului ciclu de măsurare WLTP, autonomia declarată cu un singur plin este de 666 de km.

Automobilul emite numai vapori de apă curată și purifică aerul în timpul conducerii, filtrând 99.9% din particulele ultra-fine în proces. Celula de combustie specială, motorul electric, bateriile și rezervoarele de hidrogen se completează reciproc pentru a alimenta acest FCEV. Când hidrogenul depozitat în rezervoare trece în baterie, acesta se descompune în protoni și electroni. Fluxul de electroni creat în celula de combustie oferă electricitate pentru a alimenta motorul electric, în timp ce protonii reacționează cu moleculele de oxigen din aer, care generează căldură și apă, singurele emisii ale NEXO.

Vezi şi: A fost creată coaliţia Hydrogen Council. Iată ce va face în următorii cinci ani

Cmentariile sunt închise