(video) Şapte generaţii VW Golf – partea a IV-a. Golf Mk4: o icoană a stilului

Încă patru zile ne despart de premiera noului VW Golf din a opta generaţie. Se va întâmpla asta după 45 de ani de la debutul modelului original Golf Mk1.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi astăzi să continuăm cu Mk4.

https://www.youtube.com/watch?v=T2ScxSyka_4

Designul său clar și precis a caracterizat marca mai mult decât oricând și a pus cursul pentru Volkswagen-ul viitorului. Golf Mk4 a fost dezvoltat la mijlocul anilor ’90 sub conducerea designerului-şef VW din acea vreme – Hartmut Warkuß. Astăzi, experții în design consideră că este o icoană a stilului care a fost una de  pionierat pentru linia de produse.

Acest lucru vine, de asemenea, ca urmare a noilor linii particulare tăiate în acest corp, dar şi a montanţilor C cu un design care a completat golul modelului Mk1 din 1974.

Cu Golf Mk4, Volkswagen a implementat un standard de calitate complet nou în segment și a fost primul producător care a trecut granițele categoriilor de vehicule. În paralel, debutul sistemului ESC și al sistemului brake assist în 1998 au contribuit la avansarea sistemelor de siguranță. Volkswagen a lansat și primul Golf cu noul sistem de tracțiune integrală 4MOTION în același an.

În 1999 a urmat lansarea pe piață a primului Golf cu o cutie de viteze cu 6 trepte. Iar mai târziu, prezentat în 2001 a fost modelul Golf GTI Edition 25 cu 180 CP, care în prezent este deja un automobil clasic foarte căutat. A fost urmat în 2002 de primul Golf cu un motor pe benzină cu sistem de injecţie directă – FSI – sistem care pulverizează benzina direct în camera de ardere.

În 2002 Volkswagen a introdus și ceea ce era atunci cel mai sportiv Golf – R32 – automobil cu care se putea atingea o viteză maximă de 250 km/h. În 2003 acest model special din vârful liniei de produse a fost primul care a devenit disponibil cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (DSG), o revoluție în ceea ce privește viteza și economia de carburant.

În același an și după 4.99 milioane de vehicule produse, Golf Mk4 – primul Golf cu un corp complet galvanizat, disponibil şi cu sistem de navigație, inclusiv cu ecran color – a fost urmat de Golf Mk5. Dar despre el, în articolul de mâine.

Istoria lui Golf Mk4 în cifre:

  • 1997: Atingerea unor niveluri de calitate extrem de ridicate ale corpului maşinii obținute prin elemente, inclusiv sudarea cu laser.
  • 1997: Iluminare panoului de bord într-o culoare albastră pentru prima dată.
  • 1997: Introducerea noului sistem de tracţiune integrală 4MOTION.
  • 1997: Sistem de navigație cu ecran color, disponibil pentru prima dată pe un Golf.
  • 1998: Introducere sistemului opţional Electronic Stability Control (ESC).
  • 1999: ESC-ul devine echipament standard.
  • 1999: Introducerea primului Golf cu cutie de viteze cu 6 trepte.
  • 2002: Introducerea primului Golf cu motor FSI.
  • 2002: Debutul lui Golf R32 ca model sportiv, vârf de gamă.
  • 2003: Introducerea primei cutii de viteze cu dublu ambreiaj (DSG) pe Golf R32.
  • 2003: A patra generație a început să fie eliminată treptat după ce au fost produse în total 4.99 milioane de unități.

Vezi şi: (video/update) Noua generaţie VW Golf a fost deconspirată

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/