Important! Se restricţionează de astăzi parcările de automobile pe mai multe străzi din centrul Chişinăului

În atenţia tuturor şoferilor! Pe mai multe străzi din zona centrală a capitalei se va institui regim restricționat de parcare. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, notează UNIMEDIA.

https://youtu.be/LJjbhbchieA

“Începând cu ziua de astăzi, se va institui regim restricționat de parcare pe o serie de străzi, acolo unde circulă troleibuzele și autobuzele. Este vorba prioritar despre bd. Grigore Vieru, străzile Bodoni, Mateevici, Pușkin și bulevardul Ștefan cel Mare”, a menționat Victor Chironda.

Restricționarea presupune că în perioada imediat următoare, autoritățile vor institui măsuri pentru a limita posibilitatea de parcare pe banda din dreapta a carosabilului: “Vor fi diferite semne, anunțuri, colegii pregătesc tot conceptul”.

“În paralel, lucrăm la un proiect de sistematizare a parcajelor pe străzile secundare, pe care nu circulă transport public și pe care vom amenaja cu marcaj și cu semnele respective locurile în care se poate de parcat”, a precizat viceprimarul.

Dacă se vor împărţi amenzi pentru cei care vor fi indiferenți de anunţul autorităţilor nu se menţionează deocamdată.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
FOTO: unimedia.info

Anterior, primarul general a anunțat că problema parcărilor din capitală urmează a fi soluționată, cel puțin parțial, începând cu acest an. La moment, Primăria caută surse financiare pentru amenajarea unor parcări pe carosabil în zona Centru a Chișinăului, dar și pentru construirea unor parcări multietajate, inclusiv în spatele clădirii Guvernului.

“Suntem în procesul de identificare și negociere a unei sume de 70 de milioane de lei, care ne-ar permite să amenajăm în zona perimetrului de la str. Mateevici sus până la Tutun CTC jos, Parcul Dendrariu până la Creangă, str. Mihai Viteazul, pe toate străzile nu cele magistrale, parcări pe carosabil”, a declarat primarul, în cadrul prezentării raportului de 100 de zile de activitate de la preluarea mandatului.

În afară de parcările pe carosabil, se preconizează construirea și a unor parcări supraetajate.

“Începând cu gara centrală și finalizând cu unele porțiuni pe care le identificăm, urmează până la Parlament, inclusiv examinăm opțiunea în spatele Guvernului să fie parcare multietajată. Sunt și investitori privați care ar putea să acționeze în această privință, cu o ulterioară donație. Capacitatea estimativă ar putea să fie de la 700 la 2.000 de locuri de parcare pentru parcările supraetajate, iar pentru zona centru avem nevoie de 10.000 de locuri de parcare, dintre care am vrea să începem cu 4.000”, a precizat Ion Ceban.

Nu se știe, deocamdată, dacă aceste parcări vor fi gratuite sau cu plată: “Acum suntem în procesul de evaluare a lucrărilor în această privință, iar dacă vor fi cu plată sau fără depinde de instrumentul financiar pe care îl vom determina. Dacă decidem să fie cu plată, amenajăm aceste locuri și urmează în complexitate să fie bandă dedicată, cel puțin pe arterele magistrale, tichetare electronică, autobuze și troleibuze noi, parcări amenajate”.

Cât despre tichetarea electronică, implementarea acestui proiect ar putea costa municipalitatea între 6-8 milioane de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Imaginea zilei: Unde şi-a parcat maşina un proprietar de BMW i8 sau cum a profitat un vânzător de asta

(foto) Val de revolte pe o reţea de socializare. Ce s-ar întâmpla într-un spaţiu de parcare din centrul Chişinăului

Videoclipul zilei: Asistentul de parcare original pe care l-a inventat un american în secolul XX

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/